Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα – Νέο μέτωπο με τον Λίβανο

Με σαρωτικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα αλλά και σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο απάντησε ο ισραηλινός στρατός, δύο 24ωρα μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ.

Υστερα από ώρες έντονων βομβαρδισμών από ισραηλινά αεροσκάφη, η Χαμάς απείλησε πως θα εκτελεί έναν Ισραηλινό όμηρο για κάθε βομβαρδισμένο σπίτι Παλαιστίνιου αμάχου.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντα, είχε διαμηνύσει νωρίτερα ότι η οργάνωση ενεργούσε σύμφωνα με το Ισλάμ, κρατώντας ασφαλείς τους περίπου 100 Ισραηλινούς αιχμαλώτους, εκ των οποίων αρκετοί έχουν διπλή υπηκοότητα (ρωσική, κινεζική, κ.λπ.).

Την ίδια ώρα, η σιιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε δύο ισραηλινούς στρατώνες σε “απάντηση” για τον θάνατο τουλάχιστον τριών μελών της κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών, εν μέσω φόβων κλιμάκωσης μετά την παρείσφρηση Παλαιστινίων μαχητών στο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Αποκαλώντας την επίθεσή της “πρώτη απάντηση”, η Χεζμπολάχ δήλωσε σε ανακοίνωση ότι βομβάρδισε δύο ισραηλινούς στρατώνες “χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους και βλήματα όλμων που πέτυχαν” τους στόχους τους.

Εξάλλου, τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά μελών του στρατού του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ένα από τα θύματα ήταν 18χρονος που προσπάθησε να ρίξει αγροτικό μηχάνημα σε εβραϊκό οικισμό. Άλλο ένα θύμα ήταν έφηβος, 16χρονος που υπέκυψε σε τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια επεισοδίων με τον ισραηλινό στρατό την Κυριακή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy