Η Ολυμπιάδα για το 2ο – Η Robo Markets ΑΕΛ για το 13ο

Η νέα πετοσφαιρική σεζόν στις Γυναίκες ανοίγει την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2023 στο «ΚΙΤΙΟΝ» Λάρνακας όπου η νταμπλούχος Ολυμπιάδα Νεαπόλεως αντιμετωπίζει για το 30ο Σούπερ Καπ την Robo Markets ΑΕΛ που είναι η κυρίαρχος του θεσμού με 12 κατακτήσεις

Η νέα πετοσφαιρική σεζόν στις Γυναίκες ανοίγει την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2023 στο «ΚΙΤΙΟΝ» Λάρνακας όπου η νταμπλούχος Ολυμπιάδα Νεαπόλεως αντιμετωπίζει για το 30ο Σούπερ Καπ την Robo Markets ΑΕΛ που είναι η κυρίαρχος του θεσμού με 12 κατακτήσεις.

Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στο «ΚΙΤΙΟΝ» ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στις 20:00 – Zωντανά από την Cablenet Sports ΗD).

Η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως μετά την κατάκτηση του νταμπλ και του Σούπερ Καπ θέλει να κατακτήσει άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή της. Η Ολυμπιάδα κράτησε τον περσινό σπουδαίο κορμό και τον προπονητή της τον Πολωνό Patrick Fongel. Η προσφυγική ομάδα ενισχύθηκε με την πασαδόρο Jennifer Nogueras με προύπηρεσία στον Property Gallery Απόλλων.  Επίσης αποκτήθηκε η Αμερικανίδα κρντρική Megan Hart και η Σέρβα διαγώνιος Jelena Novakovivc. Στόχος της Ολυμπιάδας η κατάκτηση όλων των τίτλων και η αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη όπου στο πλαίσιο του CEV Challenge Cup αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Η Robo Markets ΑΕΛ προχώρρησε σε αλλαγές στο ρόστερ της ενώ αύξησε το μπάτζετ της. Στο πηδάλιο της τεχνικήε ηγεσίας βρίσκεται ο Κολομβιανός Emilio Payan με βοηθό την «θρύλο» της ομάδας τη Σάντρα Παύλου. Οι «γαλαζοκίτρινες» ενισχύθηκαν με την Αμερκικανίδα Brooke Van Sickle από τη Χαβάη και την Pamela Christina Μoreira από τη Bραζιλία H Robo Markets ΑΕΛ θα στηριχθεί στο περσινό ρόστερ με τις Νικολίνα Σπύρου, Παρασκευή Πεχλιβάνη, Μικαέλλα Κοκκή, Ζωή Παλιομυλίτη και Άντρια Θεοφίλου.

Με βάση την αστυνομική σύσκεψη οι φίλοι της Ολυμπιάδας θα καταλάβουν την κεντρική εξέδρα και της Robo Markets ΑΕΛ τη νότια. Οι δυο ομάδες θα εξασφαλίσουν από 130 εισιτήρια. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 10 ευρώ και το παιδικό στα 5 ευρώ.

H Oλυμπιάδα Νεαπόλεως είναι περσινή κάτοχος του Σούπερ Καπ αφού επικράτησε στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» του Aπόλλωνα με 3-2 σετ και κυνηγά το δεύτερο Σούπερ – Καπ στην ιστορία της. . Από την άλλη η Robo Markets  AΕΛ είναι η πολυνίκης του θεσμού με 12 κατακτήσεις αλλά η τελευταία κατάκτηση ήταν το το 2011 όταν επικράτησε στο Λεμεσιανό ντέρμπι του Απόλλων με 3-1 σετ. Τελευταία παρουσία της Robo Markets ΑΕΛ σε Σούπερ – Καπ ήταν το το 2019 όταν ηττήθηκε από την Ανόρθωση στο «ΚΙΤΙΟΝ» με 3-1 σετ.

Η πρώτη διοργάνωση του Σούπερ Καπ διεξήχθη το 1993 στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» με την Ανόρθωση να επικρατεί της ΑΕΛ με 3-1 σετ.

Η «Χρυσή Βίβλος» του Σούπερ Καπ είναι:

Robo Markets ΑΕΛ 12 κατακτήσεις – 10 φιναλίστς

Ανόρθωσις 9 κατακτήσεις – 7 φιναλίστς

Απόλλων 5 κατακτήσεις – 5 φιναλίστ

ΑΕΚ 1 κατάκτηση – 5 φιναλίστ

Ολυμπιάδα Νεαπόλεως 1 κατάκτηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy