Αυτή τη φορά δεν είχε… happy end: «Κόλλησε» στη Μαγιόρκα η Μπαρτσελόνα!

Το «παρθενικό» γκολ του νεαρού Φερμίν Λόπεθ (75') με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, δεν κατέστη αρκετό για τους «μπλαουγκράνα» ώστε να αποφύγουν το στραβοπάτημα (2-2) στην έδρα της Μαγιόρκα.

«Στοπ» στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων της στη La Liga -στα περισσότερα ματς εκ των οποίων «χτύπησε» στο φινάλε- δέχθηκε η Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και «κόλλησαν» (2-2) στην έδρα της εξαιρετικής Μαγιόρκα, στο πλαίσιο της εμβόλιμης (7ης) αγωνιστικής, γνωρίζοντας τη δεύτερη απώλεια τη φετινή σεζόν (μετά το εκτός έδρας 0-0 με τη Χετάφε για την πρεμιέρα).

Έτσι, ανέβηκαν μεν μόνοι πρώτοι με 17 πόντους, ωστόσο διακινδυνεύουν το… προσπέρασμά τους εφόσον νικήσουν η Τζιρόνα (16β., εκτός Βιγιαρεάλ) ή η Ρεάλ Μαδρίτης (15β., εντός Λας Πάλμας) που έχουν παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους έξι βαθμούς μένοντας αήττητοι για τέταρτο φετινό παιχνίδι.

Δύο φορές προηγήθηκε η Μαγιόρκα, με την «Μπάρτσα» να ισοφαρίζει αμφότερες. Γκολ και ασίστ από τους Μουρίκι και Ραφίνια, με τον νεαρό Φερμίν Λόπεθ να περνά αλλαγή στο 64′ και να ισοφαρίζει για την Μπαρτσελόνα στο 75′, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ. Μάλιστα, αυτό ήταν το «παρθενικό» τέρμα του 20χρονου κεντρικού χαφ με την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα», στην τρίτη του συμμετοχή. Από τον πάγκο ξεκίνησε ο Λεβαντόφσκι, που μπήκε στο ματς στο 58′.

Το ματς:

Άσχημο πρόσωπο για την Μπαρτσελόνα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Τσάβι μπήκε νωθρά, με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν τις πρώτες επιθετικές πρωτοβουλίες. Μάλιστα, ευτύχησαν να βρουν και δίχτυα, μόλις στο 8′! Σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος απομάκρυνση του Τερ Στέγκεν και η οποία εξελίχθηκε σε.. διαρκείας, με τον Μουρίκι να την ολοκληρώνει ανοίγοντας το σκορ (1-0) με πλασέ.

Η Μπατρσελόνα προσπάθησε να δείξει σημάδια αντίδρασης. Έφτιαξε τις πρώτες της φάσεις και τελικά βρήκε την ισοφάριση στο 41′, με το πολύ ωραίο συρτό σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Ραφίνια.

Παρόλα αυτά, οι «μπλαουγκράνα» όχι μόνο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το μομέντουμ τους, αλλά είδαν τη Μαγιόρκα να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και μάλιστα με ανάπτυξη λίγων δευτερολέπτων από τη μία εστία στην άλλη. Συγκεκριμένα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο τερματοφύλακας της ομάδας των Βαλεαρίδων Νήσων Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς, γέμισε από το τέρμα του, ο Μουρίκι έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω βγάζοντας σε θέση τετ-α-τετ τον Πρατς, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα για το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να έχει κλείσει τη Μαγιόρκα στα καρέ της, χωρίς βέβαια να την απειλεί ιδιαίτερα. Στο 66′ ο Ρουίθ έδωσε πέναλτι σε διεκδίκηση του Κοπέτε με τον Γιαμάλ. Απόφαση, όμως, που πήρε πίσω όταν εξέτασε τη φάση στο VAR, θεωρώντας ότι ο νεαρός εξτρέμ είχε αρχίσει να πέφτει ήδη (υπήρχε, έστω και μικρή, επαφή στα πόδια των δύο παικτών).

Ο Γιαμάλ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 65′ μαζί με τον Φερμίν Λόπεθ, ενώ από το 58′ είχε μπει και ο Λεβαντόφσκι.

Ο δεύτερος, λοιπόν, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το 2-2 στο 75′, ύστερα από ωραία κυκλοφορία των φιλοξενούμενων, με πέρασμα του Γιαμάλ στον Ραφίνια, γύρισμα του τελευταίου και μονοκόμματη εκτέλεση του Λόπεθ μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής.

Η Μπαρτσελόνα ενέτεινε την πίεσή της στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Αντίθετα, περισσότερο κινδύνεψε έχοντας ανεβάσει ψηλά τις γραμμές της. Εξού και δεν κατάφερε να αποφύγει το στραβοπάτημα.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy