Το ήθελε περισσότερο και το πήρε ο Απόλλωνας!!!

Επιβλήθηκε με 2-0 της ΑΕΛ με σκόρερ τους Γιούρσεβιτς και Μάρκες και πήρε το ντέρμπι της Λεμεσού

Όλα στο ντέρμπι έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να ανεβάζει απόδοση και με διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο να σημειώνει δύο γκολ με Γιούρσεβιτς και Μάρκες και να παίρνει προβάδισμα 2-0 που παρά τις όποιες φάσεις παρέμεινε μέχρι τέλους. Φάσεις είχε και η ΑΕΛ πριν το πρώτο γκολ του Απόλλωνα με κυριότερη το σουτ του Ανδρέου που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των “γαλάζιων”. Όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτο το αξιόλογο και δεν χρήζει σχολιασμού εκτός από κάποιες τελικές.

Α΄ημίχρονο:

Χωρίς πολλά πράγματα κύλησε το πρώτο μισάωρο του ημιχρόνου με τον Απόλλωνα να υπερέχει ελαφρώς και να έχει τρεις τελικές προσπάθειες, οι δύο με Κμέρτσικ και ένα σουτ με Χάμπο, ενώ από την πλευρά της ΑΕΛ παίζοντας σωστά έκλεινε τους χώρους και προσπαθούσε οργανωμένα να βγει μπροστά χωρίς όμως να καταφέρει κάτι το αξιόλογο.

Το ημίχρονο και μετά τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει κάτι που να αξίζει προσοχής.

Β΄ημίχρονο:

Ξεκίνησε με δύο άλλες ευκαιρίες μία για κάθε ομάδα, πρώτα για την ΑΕΛ με τον Ανδρέου να σουτάρει και τον Λέουβενμπέργκ να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια της φάσης και σε αντεπίθεση του ο Απόλλωνας είχε ένα άστοχο σουτ με τον Αμπντουραχίμι. Στο 54΄ είχαμε μια διακοπή λόγω πυρσών από το πέταλο των οργανωμένων του Απόλλωνα. Με το ξεκίνημα του αγώνα οι «γαλάζιοι» πραγματοποίησαν δύο αλλαγές με Βαλμπουενά και Μάρκες να μπαίνουν στον αγώνα.

Στο 63΄και σεμια επίθεση από δεξιά του Απόλλωνα ο Νταρίκουα βρήκε ωραία τον Γιούρσεβιτς στο σημείο του πέναλτι που με ωραία κεφαλιά “ψαράκι” έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίκτυα, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τις κερκίδες του Απόλλωνα.

Στο 73΄ο Μάρκες που είχε μπει ως αλλαγή έφυγε πίσω από την άμυνα της ΑΕΛ και με υπέροχο πλασέ “κρέμασε” τον Μούριελ και έκανε το 2-0 για τον Απόλλωνα. Στο 86΄ο αρχηγός του Απόλλωνα Χάμπος Κυριάκου έγινε αλλαγή εν μέσω αποθέωσης από την κερκίδα που φώναζε ρυθμικά το όνομα του. Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν είχαμε κάποια αλλαγή στο σκορ με τον αγώνα να ολοκληρώνεται και τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 2-0 κόντρα στην ΑΕΛ!

 

 

Κίτρινες: Μεντόζα, Τσούκα

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκβα, Πεϊμπέρνς, Εκπολό, Γιούρσεβιτς, Χάμπος(86΄Χουσαίν), Κολ(78΄Σπόλιαριτς), Τέκιε(57΄Πέδρο), Κοστάκε(78΄Βάργκας), Αμπντουραχίμι, Κρμέντσικ(57΄Βαλμπουενά)

Στον πάγκο: Δημητρίου, Στυλιανού, Άδωνη, Φιλιώτης, Σκέλβικ, Μαλεκκίδης, Ποντικός, Βάργκας, Σπόλιαριτς, Χουσαΐν, Βαλμπουενά, Μάρκες.

 

ΑΕΛ: Μπέκερ, Μεντόγεβιτς, Ανδρέου(71΄Μεντόζα), Παπαφώτης(65΄Τσέρνιχ), Σρνιτς, Χέντι, Μαρς(81΄Μπεραχίνο), Τσούκα, Μόρσεϊ(81΄Φραντζής), Τζάλμα, Ντέγοεστ.

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Κυριάκου, Φραντζής, Σωτηρίου, Μπάστο, Μεντόσα, Τσέρνιχ, Σιλβέστρος, Μακρής, Κολιάς, Κοντινέλα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy