Ανακοίνωση για τις δηλώσεις εναντίον της διαιτησίας

Ανακοίνωση Επικεφαλής Πειθαρχικού Εισαγγελέα ΚΟΠ για δηλώσεις που αφορούν τη διαιτησία

Η ΚΟΠ δημοσιεύσει ανακοίνωση του Επικεφαλής Πειθαρχικού Εισαγγελέα της ΚΟΠ Στέλιου Νικολάου για το φαινόμενο της έξαρσης των δηλώσεων από παράγοντες Σωματείων που αφορούν  τη διαιτησία.

Ο κ. Νικολάου ζητά από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα και προειδοποιεί πως από πλευράς Ομοσπονδίας, θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε παρόμοιες συμπεριφορές.

Διαβάστε επίσης: Θέλει κλειστά στόματα ο Κούμας – Ο λόγος

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται το φαινόμενο της έξαρσης δηλώσεων εκ μέρους παραγόντων σωματείων  που αφορούν τη διαιτησία των αγώνων της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή και κατόπι των τελευταίων κρουσμάτων βίας εναντίων διαιτητών και μελών της οικογένειας τους προς όλα τα σωματεία και τους παράγοντες τους, ότι όλες οι πιο πάνω ενέργειες είναι αντίθετες και παραβιάζουν σχετικά άρθρα του Πειθαρχικού Κανονισμού.

Το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας ουσιαστικά μόλις έχει ξεκινήσει και απαιτείται από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ως εκ τούτου, καλούνται όλα τα Σωματεία και οι παράγοντες τους, όπως σταματήσουν τις πιο πάνω ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν τους σχετικούς κανονισμούς και οι οποίες δημιουργούν και/ή καλλιεργούν δυσπιστία και/ή καχυποψία και/η προκαλούν φαινόμενα βίας στο χώρο της διαιτησίας και στο άθλημα του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα θίγουν και/ή μειώνουν το κύρος διαφόρων προσώπων οι οποίοι ευρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ευελπιστώ στην άμεση συμμόρφωση όλων καθ΄ ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή πλέον, ούτως ώστε αφενός να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση στο χώρο της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου η οποία φαίνεται ότι υποσκάπτει την προσπάθεια που γίνεται για την μείωση της βίας στα γήπεδα και εκτός γηπέδων και αφετέρου να αποφεύγεται η παραπομπή των σωματείων και των παραγόντων τους ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy