Άντεξε στο σφυροκόπημα της Μίλαν και πήρε βαθμό στο «Σαν Σίρο» η Νιουκάστλ!

Πέρασε από τη Βέρνη και μπήκε με το δεξί στο Champions League η Λειψία

Η «αυλαία» της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου σε συλλογικό επίπεδο άνοιξε απόψε σε Ελβετία και Ιταλία, με τους γηπεδούχους να μην εκμεταλλεύονται τις έδρες τους.

Η Λειψία επιβεβαίωσε και στη Βέρνη την εξαιρετική της κατάσταση, νίκησε 3-1 την Γιουνγκ Μπόις, ενώ στο Σαν Σίρο η Νιούκαστλ απέσπασε 0-0 από την ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, Μίλαν.

Η τρίτη συμμετοχή της Γιουνγκ Μπόις στον θεσμό (όλες από το 2018 και έπειτα) δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι οπαδοί της. Καλύτερη ομάδα η Λειψία, το έδειξε και μέσα στο γήπεδο και με το υπέρ του 3-1 το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στο 7ο γκρουπ.

Οι «κόκκινοι ταύροι» στην 6η τους παρουσία στους ομίλους αντιμετώπισαν για πρώτη φορά ομάδα από την Ελβετία και κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό», που τους βάζει από νωρίς σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Ο Σιμακάν στο 3΄, ο Σλάγκερ στο 74΄ και ο Σέσκο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν οι σκόρερ της γερμανικής ομάδας, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους ο Ελία στο 33ο λεπτό.

Η ημιφιναλίστ της περασμένης διοργάνωσης, Μίλαν, ήταν πολύ καλύτερη από τη Νιούκαστλ, έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά οι «ανθρακωρύχοι» άντεξαν κι έφυγαν με το πολύτιμο βαθμό από το Μιλάνο (0-0), στην επιστροφή τους σε ομίλους του Champions League μετά από 20 χρόνια!

Μετά το ταπεινωτικό 5-1 από την Ίντερ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο ντέρμπι της Serie A, η Μίλαν ήθελε πάση θυσία τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πίεσε, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε κι έτσι… περιορίστηκε στον ένα βαθμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy