Νέος υπερσύγχρονος σταθμός Μετρό κάτω απ’ το «νέο Μπερναμπέου» κόστους 70 εκατ. ευρώ

Το ανακαινισμένο και… διαστημικό «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα έχει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια κι έναν εντελώς νέο σταθμό του Μετρό από κάτω του, ο οποίος θα πολλαπλασιάσει τη χωρητικότητα και τη λειτουργικότητά του, προκειμένου να κάνει ακόμη πιο άνετη τη μετάβαση στην ιστορική έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης για χιλιάδες φιλάθους.

Επιπλέον το «Μπερναμπέου» δεν θα φιλοξενεί πλέον μόνο έναν αγώνα κάθε δύο εβδομάδες, αλλά βάσει του σχεδιασμού του θα γίνει το επίκεντρο πολλών μεγάλων γεγονότων στη Μαδρίτη και την Ισπανία. Κι όλο αυτό καθιστά υποχρεωτικό το συνολικό «μετασχηματισμό» του περιβάλλοντος χώρου, με επέκταση των πεζόδρομων, βελτίωση των εγκαταστάσεων του Μετρό κι επέκταση των θέσεων στάθμευσης.

Οι εργασίες για την ανακαίνιση της γραμμής του Μετρό κάτω από το ιστορικό «σπίτι» της Ρεάλ Μαδρίτης, θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα διαρκέσουν τρία χρόνια, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ.

Ο σταθμός της γραμμής 10, που δημιουργήθηκε το 1982 για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, θα τριπλασιάσει τη σημερινή επιφάνειά του (από 4.843 τετραγωνικά μέτρα σε 12.481) και θα διαθέτει 12 νέους ανελκυστήρες και 24 κυλιόμενες σκάλες. Θα είναι ένας πολύ πιο προσιτός σταθμός για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Προσβασιμότητας και Ένταξης 2021-2028 της Κοινότητας της Μαδρίτης.

Τις επόμενες ημέρες η Κοινότητα της Μαδρίτης θα προκηρύξει τον δημόσιο διαγωνισμό για την ανακαίνιση του σταθμού, ο οποίος θα είναι 100%… Ρεάλ Μαδρίτης, γεμάτος από ιστορικές εικόνες και μνημεία του συλλόγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy