Νεκροί τέσσερις ποδοσφαιριστές από τις πλημμύρες

Αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην Ιστορία της χώρας, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Λιβύης. Πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα «κτύπησαν» την αφρικανική χώρα, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ενώ σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι εκτοπισμένοι και οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες.

Μεταξύ των νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί, είναι και τέσσερις ποδοσφαιριστές, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την αρμόδια ομοσπονδία της χώρας, που εδρεύει στην πόλη Ντέρνα. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στα αντολικά της Λιβύης και δέχθηκε την ισχυρότερη «επίθεση», με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό να κάνει λόγο για περισσότερους από 5.000 νεκρούς.

«Παρηγορούμε τους εαυτούς μας και την αθλητική κοινότητα με την απώλεια των αθλητών, Σαχίν Τζεμαγέλ, Σαλέχ Σασί, Χουσεϊν Σαλούφ και Μουντέρ Σαντάκα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera.

Την ίδια ώρα, πολλοί σύλλογοι της Λιβύης έχουν ανακοινώσει ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν τα θύματα. «Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λιβύης ανακοινώνει την αναστολή όλων των αγώνων της κατά την διάρκεια αυτών των ημερών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα και τους μάρτυρες μας, στις περιοχές Τζαμπάλ αλ-Αχντάρ και Ντέρνα. Σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα Αίματος, ανακοινώνουμε την δημιουργία εκστρατείας αιμοδοσίας, για να στηρίξουμε και να ανακουφίσουμε τα αδέλφια μας στην ανατολική Λιβύη», προστίθεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy