Ελλάδα – ΗΠΑ 81-109: Ήττα στο πρόγραμμα, «νοκ άουτ» με τη Ν. Ζηλαδία στο… πρόγραμμα

Η Ελλάδα είχε καλή εικόνα, ήταν ανταγωνιστική, αλλά αυτά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τις ΗΠΑ οι οποίες νίκησαν με 81-109.

Οι ΗΠΑ επικράτησαν όπως αναμενόταν της Ελλάδας με 81-109 και διατήρησαν εύκολα το αήττητο τους στο Μουντομπάσκετ. Ετσι κι αλλιώς η «γαλανόλευκη» ήξερε πως έμοιαζε απίθανο να διεκδικήσει τη νίκη και απλά ήθελε να φανεί ανταγωνιστική κάτι το οποίο κατάφερε σε ορισμένα μόνο σημεία της αναμέτρησης.

Πλέον ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του ετοιμάζονται για τον «τελικό» με τη Νέα Ζηλανδία (30/08 – 15:40).

Στην τελευταία περίοδο οι διεθνείς μας μαζί με τον Ιτούδη φάνηκε να σκέφτονταν την αναμέτρηση με τους Ζηλανδούς (30/08 – 15:40) για αυτό και έμειναν στον πάγκο βασικοί παίκτες. Με 10 διαδοχικούς πόντους του Ρογκαβόπουλου η Ελλάδα μείωσε σε 71-90 (35’) και το μόνο που απέμενε αναπάντητο ήταν το τελικό σκορ. Η κόρνα λήξης έλυσε το πρόβλημα με το ταμπλό να γράφει 81-109.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αμερική επιβλήθηκε γιατί διέθετε μεγαλύτερο μέγεθος, περισσότερη αθλητικότητα και γενικά μπορούσε να σκοράρει πιο εύκολα σε σχέση με την Ελλάδα. Η εθνική ομάδας έπαιξε καλά, ήταν ανταγωνιστική σε μεγάλο διάστημα του αγώνα και έβγαλε και ορισμένες ωραίες φάσεις.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπράνσον τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ ο Έντουαρντς πρόσθεσε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Όταν το σκορ άνοιξε για τα καλά σκόραρε αρκετά και ο Ριβς (15π., 5ρ., 6ασ.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αντετοκούνμπο προσπάθησε στην άμυνα, έδωσε ενέργεια, αλλά ήταν άστοχος έχοντας 1/5 σουτ και 0/4 βολές.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Ελλάδα είχε 17 ασίστ για 12 λάθη. Οι ΗΠΑ 25 για 11 ενώ τελείωσαν και με 30/34 βολές.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι ΗΠΑ ήταν το φαβορί και το απέδειξαν. Η Ελλάδα ήθελε να είναι ανταγωνιστική και ήταν. Οι Αμερικανοί όποτε έτρεχαν μπορούσαν να σκοράρουν με ευκολία και με τόσα μεγάλα κορμιά χωρίς καν να ασκήσουν πίεση στη μπάλα στην δική τους άμυνα, έκρυβαν το καλάθι για τους παίκτες του Ιτούδη.

Τα σπουδαία για την Εθνική Ελλάδας ακολουθούν.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-50, 56-79, 81-109

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy