Η 14χρονη Μαρίνα Χατζηκώστα γράφει Ιστορία στο Ρίο!

Η πρωταθλήτριά μας Μαρίνα Χατζηκώστα ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα της δισκοβολίας

Συνέχεια στις κυπριακές επιτυχίες στη 2η Παγκόσμια Γυμνασιάδα κάτω των 15 χρόνων που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρωταθλήτριά μας Μαρίνα Χατζηκώστα ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα της δισκοβολίας. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 45.97, ενώ στις δύο πρώτες θέσεις ήταν Κινέζες αθλήτριες με επιδόσεις 46.71 και 46.40 αντίστοιχα. Σύμφωνα με την προπονήτριά της, Έλλη Ευαγγελίδου, η 14χρονη Μαρίνα έχει δυνατότητες για μεγαλύτερες βολές, αλλά η συγκομιδή της σε μια σε μια διοργάνωση με τη συμμετοχή 2000 αθλητών από 44 χώρες, είναι εντυπωσιακή και ιστορική. Θα επιστρέψει στην Κύπρο με δύο μετάλλια, αφού στη σφαιροβολία είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Στην υπόλοιπη δράση της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας, ο Όμηρος Νεοφυτίδης ήταν 7ος στο μήκος 6.17μ., ενώ η κυπριακή ομάδα σκυταλοδρομίας της κολύμβησης στα 4Χ100μ μικτή (με τους Δημήτρη Παναγιώτου, Αλέξανδρο Καρυπίδη, Βασίλη Γουέιντ Χαλβατζή και Θεόδωρο Κορνήλιο Χριστοφή), τερμάτισε στην 4η θέση με 4:11.43. Στην 4η θέση στα 50μ. πρόσθιο τερμάτισε και η Μελίνα Μπέκα με επίδοση 1:16. 70, ενώ ο Βασίλης Γουέιντ Χαλβατζής ήταν 7ος στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 2:20.56. Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση της Σωτηρούλας Μορσελί στο ατομικό της Ρυθμική Γυμναστικής. «Άγγιξε» το βάθρο, αλλά τελικά κατατάγηκε στην 4η θέση με 22.250 βαθμούς.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy