Ελλάδα-Ιορδανία: Από τη βραδιά-ρεκόρ του Παπανικολάου στο νέο του ορόσημο

Ο Κώστας Παπανικολάου θα θυμάται για πάντα τους αγώνες με το εθνόσημο απέναντι στην Ιορδανία. Κι ας είναι αυτός της Παρασκευής μόλις ο τρίτος.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ αρχίζει την περιπέτειά της στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Ιορδανία (Σάββατο, 11:45). Έναν αντίπαλο απέναντι στον οποίο ο Κώστας Παπανικολάου έχει να θυμάται πολλά φορώντας την ελληνική φανέλα.

Ελλάδα και Ιορδανία έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν σε επίπεδο Ανδρών. Η πρώτη ήταν στις 2 Ιουλίου του 2012 για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας, όπου η «επίσημη αγαπημένη» είχε νικήσει με 107-63 (προτού τελικά αποκλειστεί από τη Νιγηρία). Σε αυτό το παιχνίδι, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού κατέγραψε το ρεκόρ πόντων του σε επίσημο ματς με την Εθνική Ανδρών, με 19. Το απόλυτο ρεκόρ του είναι οι 20 πόντοι, που είχε σημειώσει στις 17 Αυγούστου 2014 σε φιλική νίκη επί της Σλοβενίας στο Κάουνας (79-71).

Το δεύτερο ορόσημο του Παπανικολάου έρχεται στο ματς του Σαββάτου με την Ιορδανία. Εφόσον, όπως αναμένεται, αγωνιστεί, ο αρχηγός της ομάδας θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης σε συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών. Θα φτάσει τις 139 και θα αφήσει πίσω του τον Νικ Καλάθη καταλαμβάνοντας πια την 18η θέση της σχετικής λίστας. Το αμέσως επόμενο εμπόδιό του είναι ο 17ος Βασίλης Σπανούλης με 146 εμφανίσεις, αλλά για να τον πιάσει θα πρέπει να παίξει και στα οκτώ ματς του τουρνουά (εφόσον η ελληνική ομάδα προχωρήσει μέχρι τους οκτώ, θα παίξει σίγουρα οκτώ ματς). Οι κορυφαίες θέσεις είναι απλησίαστες, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στις 351 εμφανίσεις, τον Παναγιώτη Φασούλα στις 244 και τον Φάνη Χριστοδούλου στις 220, ενώ τέταρτος είναι ο νυν τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας, Νίκος Ζήσης με 189.

Το άλλο καταγεγραμμένο παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών με την Ιορδανία ήταν σχετικά πρόσφατο. Στο προηγούμενο ταξίδι της στην Ασία, λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, η ελληνική ομάδα είχε νικήσει την Ιορδανία με 92-65 στην πόλη Σουτσόου της Κίνας, στις 24 Αυγούστου (παρά δύο μέρες, πριν τέσσερα χρόνια ακριβώς δηλαδή). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν η ατραξιόν της αναμέτρησης για τους Κινέζους φιλάθλους που φώναζαν ρυθμικά «M-V-P». Χρησιμοποιήθηκε μόλις 20 λεπτά και είχε 13 πόντους (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/7 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές) ενώ πολύ καλό ματς έκαναν και οι… παραμένοντας και σήμερα στην Εθνική από εκείνη την ομάδα Ιωάννης Παπαπέτρου (12 πόντοι με 6/6 δίποντα), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (11πόντοι με 3/4 τρίποντα) και Γιώργος Παπαγιάννης (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 τάπες).

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy