Πρόεδρος Κροατίας: «Να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι, αλλιώς είναι στρατιωτικός νόμος»

Θέση για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, πήρε για πρώτη φορά απόψε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Θέση για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, πήρε για πρώτη φορά απόψε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αναμένει αυτοί που ευθύνονται για τον θάνατο του 29χρονου, να βρεθούν το δυνατόν συντομότερο.

«Πήγαν για επεισόδια. Δεν μπορώ να το στηρίξω αυτό. Δεν ξεκαθαρίστηκαν ακόμα οι συνθήκες της δολοφονίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κροατίας.

«Η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα, αν οι ελληνικές Αρχές μπορούσαν να κρατήσουν και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι αυτό θα είχε στοιχεία εκδίκησης ή συλλογικής ευθύνης», πρόσθεσε.

«Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», επισήμανε ο Μιλάνοβιτς. «Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι. Αν τους κρατήσουν όλους, είναι de facto στρατιωτικός νόμος, δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy