Mάχη με τις φλόγες στην ορεινή Λεμεσό

Εκκενώθηκαν χωριά - Δεν κινδυνεύει το Γερμανικό Ογκολογικό

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, μετά την αναζωπύρωση που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άλασσα.

Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου με τα πιο ενεργά μέτωπα να είναι σε Μαθηκολώνη, Αψιού και Απεσιά όπου και εκκενώθηκαν. Από νωρίς ενεργοποιήθηκε και το Σχέδιο Δράσης Ίκαρος ΙΙ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU, ενώ αύριο πρωί θα φτάσουν στην Κύπρο δύο ελληνικά Canadair και ένα ελικόπτερο από τον Λίβανο.

Επιπλέον, αναμένονται απαντήσεις από Ισραήλ και Αίγυπτο για αποστολή και άλλων πτητικών δυνάμεων.

Στο Συντονιστικό Κέντρο βρίσκεται η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος, η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δώδεκα συνολικά εναέρια μέσα βρίσκονται στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμπεριλαμβανομένου και των δύο Ιορδανικών, ενώ επιστρατεύθηκε και το ελικόπτερο MI 26.

Δυνάμεις στην Πυρκαγιά: 11 Οχήματα από Π.Υ. – 10 οχήματα από Τ.Δ και 3 προωθητές γαιών – Υπηρεσία Θήρας – Επ. Διοίκηση – Αστυνομία – SupportCy, Πολιτική Άμυνα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy