Χωρίς κλιματιστικά και η νέα σχολική χρονιά

Ανεμιστήρες και φέτος στις τάξεις

Χωρίς κλιματιστικά στις σχολικές αίθουσες θα βρεθούν για ακόμα μια σχολική χρονιά εκπαιδευτικοί και μαθητές.  Αντιδρούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, που το θεωρούν απαράδεκτο.

Σε δηλώσεις του στο Σίγμα ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε ότι «από την προηγούμενη Κυβέρνηση είχε ετοιμαστεί πλάνο εγκατάστασης κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο, με έκπληξη ακούσαμε στη συνάντηση που είχαμε στις 21 του Ιούλη με την Υπουργό Παιδείας ότι δεν θα τοποθετηθούν τελικά κλιματιστικά στις αίθουσες διδασκαλίας γιατί αυτό εισηγούνται οι εκθέσεις του ΕΤΕΚ, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ».

Το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει πως όλες οι σχολικές αίθουσες είναι εφοδιασμένες με ανεμιστήρες.  Οι ανεμιστήρες δεν λύνουν το πρόβλημα απαντά η ΟΕΛΜΕΚ.

«Οι ανεμιστήρες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα… Μία αίθουσα τόσων τετραγωνικών αλίμονο αν πρόσφερε κατάλληλες θερμοκρασίες μόνο με ανεμιστήρες» επισήμανε ο κ. Ταλιαδώρος.

«Ζητούμε όπως άμεσα παρθούν πολιτικές αποφάσεις και εφαρμοστεί πλάνο εγκατάστασης κλιματιστικών σε όλες τι αίθουσες διδασκαλίας. Η λύση των ανεμιστήρων δεν αποδίδει ιδιαίτερα με τόσο υψηλές θερμοκρασίες», ανέφερε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.

Η Μύρια Βασιλείου τονίζει πως είναι κρίμα εν έτει 2023 η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται σε αίθουσες με τόσο ψηλές θερμοκρασίες μέσα στις οποίες φοιτούν τα παιδιά μας, που είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε ως χώρα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy