«Χάλκινη» στα 50μ ελεύθερο στο Μάντσεστερ η Καρολίνα Πελενδρίτου

λλο ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της πρόσθεσε η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία πήρε την τρίτη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο (στην κατηγορία S11) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρα-Κολύμβησης το οποίο διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

Η Πελενδρίτου που είχε και ατυχία χτυπώντας στο διαχωριστικό τερμάτισε με χρόνο 30.28 και ήταν πίσω από την Κινέζα Μa Jia (29.74) και την Ολλανδή Bruinsma Liesette (30.07).

 

Για την 36χρονη κολυμβήτρια είναι το 12o μετάλλιο το οποίο κατακτά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2002 όταν μετείχε για πρώτη φορά. Είναι το πρώτο Χάλκινο, καθώς προηγήθηκαν εννιά χρυσά και δύο αργυρά στις προηγούμενες δέκα διοργανώσεις.

Το μετάλλιο αυτό αποτελεί άλλη μία διάκριση για την τρις Χρυσή Παρα-Ολυμπιονίκης εντός του 2023, καθώς είχε ανεβεί δυο φορές στο ψηλότερο βάθρο στο μίτινγκ IDM του Βερολίνου (50μ ελεύθερο, 50μ πρόσθιο).

Την Τετάρτη (02/08) η Καρολίνα Πελενδρίτου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη μία διάκριση καθώς θα λάβει μέρος στα 100μ πρόσθιο στην κατηγορία SB11.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy