Bundesliga: H «γέννησή» της πριν από 61 χρόνια στο Ντόρτμουντ

Πριν από 61 χρόνια, μία ημέρα σαν σήμερα, «γεννήθηκε» η Bundesliga. Ήταν 28 Ιουλίου 1962, όταν στο Ντόρτμουντ ανακοινώθηκε το ξεκίνημα της Bundesliga, το πρώτο γερμανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα που άρχισε την σεζόν 1963/1964, προκειμένου να ξεπεραστεί η απογοήτευση  από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Χιλή το 1962, όπου η Γερμανία αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Γιουγκοσλαβία.

Έως τότε το πρωτάθλημα διεξαγόταν σε διαφορετικές φάσεις που ξεκινούσαν από τα περιφερειακά τουρνουά και συνεχίζονταν με τους εθνικούς τελικούς.

Αντιπαραθέσεις δημιούργησε η επιλογή των ομάδων που θα συμμετείχαν στο πρώτο γερμανικό πρωτάθλημα: 16 ομάδες επιλέχθηκαν σύμφωνα με κριτήρια που βασίζονταν σε ιστορικά αποτελέσματα και στην γεωγραφία.

Σίγουρα τη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός της Μπάγερν, επειδή είχε αποφασιστεί να υπάρχει μόνο μία ομάδα εκπρόσωπος ανά πόλη στο νέο πρωτάθλημα και η Μόναχο 1860 επελέγη για την πόλη της Βαυαρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy