Πάφος: Κραυγή απόγνωσης για την πυρκαγιά- «Καίγεται το δάσος, θα το παλέψουμε»

Το Συντονιστικό Κέντρο Τμήματος Δασών μεταφέρεται στην Πάφο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε γύρω στις 18:30 στο κρατικό Δάσος της Πάφου στην περιοχή Ελίτζιες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου  ανέφερε πως το Συντονιστικό Κέντρο Τμήματος Δασών είναι όχημα που μεταφέρεται στην περιοχή με σκοπό τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν στην πυρκαγιά. Θα εδρεύει κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.   Ο κ. Κωνσταντίνου επιπρόσθετα σημείωσε πως αν παραστεί ανάγκη ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών θα είναι στο σημείο ούτως ώστε να βλέπει την εξέλιξη της πυρκαγιάς με κινητή μονάδα και στο κέντρο επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα  ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως στην περιοχή επιχειρούν τεράστιες επίγειες δυνάμεις τόσο από το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δασοπυροσβέστες, εκσκαφείς, προωθητές γαιών και τα βυτιοφόρα που υπάρχουν διαθέσιμα και βρίσκονται στην περιοχή. Η μάχη με τις φλόγες, συνέχισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, συνεχίζεται. Επανέλαβε επίσης πως με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμουν εκ νέου τα εναέρια πτητικά μέσα  ενώ θα επιστρατευθεί και το Ίκαρος 2 για ενίσχυση των δυνάμεων της πυρόσβεσης.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε ότι η πυρκαγιά μαίνεται στην «καρδιά» του δάσους.

Με κραυγή απόγνωσης ανέφερε ότι «καίγεται το δάσος της Πάφου, θα το παλέψουμε, έχει κινηθεί ολόκληρο το τμήμα δασών».

Πρόσθεσε ότι, είναι μια συμπαγής δασική έκταση 60 χιλιάδων εκταρίων και αυτή η πυρκαγιά έχει την δυναμική να γίνει μια απο τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές της Κύπρου.

«Χρειαζόμαστε την βοήθεια της Παναγίας του Κύκκου. Καλή δύναμη στα παλικάρια», τόνισε.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα συνεχίσουν ολονύκτια την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, πρόσθεσε. Επεσήμανε επίσης πως το πρωί θα επιστρατευθεί το Ίκαρος 2 για ενίσχυση των δυνάμεων της πυρόσβεσης.

Με την σειρά του ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός για κατάσβεση της φωτιάς και ότι είναι σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο στην καρδιά της Πάφου.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την κατάσβεσή της.’Εχουμε στείλει όλες τις δυνάμεις μας στην Πάφο. Από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος ενημερώθηκε και έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες», τόνισε.

No description available.

Ανέφερε επίσης ότι, με το πρώτο φως της ημέρας θα ενεργοποιηθούν και τα εναέρια μέσα, ενώ τα αίτια θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ανέφερε ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν ανέμοι αυτή τη στιγμή κάτι που βοηθά στην επιχείριση κατάσβεσης.

sigmalive.com

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy