Η Μπάγερν πλήρωσε τη ρήτρα των 50 εκατ. ευρώ στη Νάπολι κι απέκτησε τον Κιμ-Μιν Γιάε

Από τη μία πρωταθλήτρια... στην άλλη

Ο Νοτιοκορεάτης αμυντικός Κιμ Μιν-Γιάε εντάχθηκε στη Μπάγερν με πενταετές συμβόλαιο από τη Νάπολι, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (18/07) η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο στην Bundesliga.

Οι Βαυαροί δεν αποκάλυψαν το ποσό της μεταγραφής, ωστόσο, σύμφωνα με γερμανικά και ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Μπάγερν κατέβαλε τη ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του παίκτη.

«Η Μπάγερν αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή», ανέφερε ο Μιν-Γιάε στην ιστοσελίδα του συλλόγου και συνέχισε: «Πραγματικά ανυπομονώ για το τι θα ακολουθήσει στο Μόναχο. Είναι μια νέα αρχή για μένα. Θα συνεχίσω να εξελίσσομαι εδώ.

Στις συζητήσεις με το σύλλογο, μου έδειξαν από την αρχή το ενδιαφέρον τους. Ο πρώτος μου στόχος είναι να παίξω πολλά παιχνίδια. Επιπλέον, θέλω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια.»

Ο 26χρονος, ο οποίος εντάχθηκε στη Νάπολι από την τουρκική Φενέρμπαχτσε τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ήταν βασικός στην ομάδα που κέρδισε το σκουντέτο στην Ιταλία.

«Ο Κιμ Μιν-Γιάε έχει παρουσιάσει μία τρομερή εξέλιξη, κέρδισε τον τίτλο στη Serie A με τη Νάπολι την περασμένη σεζόν και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αμυντικός στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν.

«Εντυπωσιάζει με τα φυσικά του προσόντα, καθώς και με τη νοοτροπία και την ταχύτητά του. Είμαστε ευχαριστημένοι που θα μπορέσει να λάβει μέρος πλήρως στην προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ενθουσιάσει επίσης τους οπαδούς μας με το στιλ παιχνιδιού του», πρόσθεσε ο κορυφαίος παράγοντας των Βαυαρών.

Στη Νάπολι ο Μιν-Γιάε έπαιξε σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας δύο γκολ.

«Στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλους τους οπαδούς της Νάπολι που μου έδειξαν αγάπη και υποστήριξη. Χάρη σε εσάς η κατάκτηση του τίτλου έγινε δυνατή μετά τον (Ντιέγκο) Μαραντόνα, πριν από 33 χρόνια», είχε γράψει νωρίτερα στο Instagram ο παίκτης, προϊδεάζοντας τους φίλους των «παρτενοπέι» για την αποχώρησή του.

«Στον παθιασμένο σύλλογό μου τη Νάπολι, τον κύριο (προπονητή) Σπαλέτι, τους συμπαίκτες μου και πάνω απ’ όλα στους οπαδούς της Νάπολι, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Ανεξάρτητα από το πού θα είμαι ή όπου κι αν πάω, θα θυμάμαι τη Νάπολι και θα ζητωκραυγάζω για την ομάδα», κατέληξε ο Νοτιοκορεάτης.

Είναι 49 φορές διεθνής με τη Νότια Κορέα από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2017. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στα δύο τελευταία φιλικά λόγω στρατιωτικής θητείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy