Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Διερώνα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χθες το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοινότητα Διερώνα της Επαρχίας Λεμεσού.

Με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, το βράδυ του Σαββάτου 15/7, έγινε γνωστό ότι η πυρκαγιά στη Διερώνα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο παρά το δύσκολο έργο του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας,  της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, της  Επαρχιακής Διοίκησης, των εθελοντικών ομάδων και ομάδων των κοινοτήτων της περιοχής που πάλευα με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πέραν των 200 ατόμων και δεκάδες επίγεια πυροσβεστικά μέσα βρίσκονταν στη διαδικασία να περικυκλώσουν τη φωτιά για να μπορέσουν να την ελέγξουν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά έχει κάψει περίπου 50 εκτάρια πευκοδάσους και θαμνώδους βλάστησης.

Ο Διεθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, μιλώντας στο Σίγμα ανέφερε ότι «είχαμε 45 βαθμούς Κελσίου και πολύ χαμηλή υγρασία 12%, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κρούζει ο αέρας». Με αυτή θερμοκρασία και υγρασία το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο. Ευτυχώς, δεν είχαμε ισχυρούς ανέμους».

Από την άλλη ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Αντρέας Χρυσάνθου, αναφέρθηκε στα σημεία που προκλήθηκαν πυρκαγιές το Σάββατο 15/7 λέγοντάς ότι  «ενδεικτικό είναι ότι στις περιοχές των πυρκαγιών Μαθιάτη και Διερώνα οι θερμοκρασίες ήταν στους 42 βαθμούς. Τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας υποβοηθούν στην έκρηξη πυρκαγιών».

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy