Bogdan: Ανοίγει Ακαδημία με το όνομα του και συγκρίνει το Ρουμάνικο με το Κυπριακό ποδόσφαιρο

Τι ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε ο προπονητής του Απόλλωνα στη χώρα του

Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στη Ρουμανία ο προπονητής του Απόλλωνα, Μπογκτάν Αντόνε μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Ρουμανικό ποδόσφαιρο συγκρίνοντας το με το Κυπριακό, μίλησε για την ομάδα της γενέτειρας του την Unirea Alba Iulia αλλά και στα δικά του προσωπικά σχέδια που είναι η έναρξη Ακαδημίας ποδοσφαιρου με το όνομα του.

Αναλυτικά τι ανέφερε:

“Από τότε που έφυγα από την περιοχή, πάντα, ανεξάρτητα από το πού έχω εργαστεί, παρακολουθούσα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της κομητείας. Λυπάμαι και ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω ότι δεν έχουμε μια ομάδα που να μπορεί να μας εκπροσωπήσει σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας “, είπε ο Bogdan Andone, ο οποίος θεωρεί ότι η Unirea Alba Iulia, ομάδα της γενέτειρας του πρέπει να ανεβάσει επίπεδο και να παίξει στη Ligue 1 Ρουμανίας. Βρίσκεται στην 3η τη τάξει κατηγορία του Ρουμανικού ποδοσφαίρου.

“Η Unirea Alba Iulia, η ομάδα σημαία της κομητείας, αξίζει να παίξει στη League 1, όχι στη League 2. Με καλή οργάνωση, με τα κατάλληλα και σωστά βήματα, είναι δυνατό, ακόμα κι αν δεν έχει προϋπολογισμό όπως η Rapid και η FCSB. Κάποτε θα τακτοποιηθούν και στον νομό μας. Περιμένω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Unirea Alba Iulia, η ναυαρχίδα της Alba, με πολύ καλή οργάνωση, καλό διοικητικό επίπεδο και πράγματα που γίνονται σωστά, θα τα καταφέρει. Θα ήταν κάτι εξαιρετικό αν η άνοδος στη League 2 γινόταν το 2024, όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας, ιδρύθηκε το 1924. Σίγουρα, με σταθερότητα, και πάλι, με σωστή διαχείριση των επόμενων βημάτων, η Unirea Alba Iulia μπορεί να ανέβει στην League 1, ακόμα κι αν αυτό συμβεί σε 2-3 χρόνια”, πρόσθεσε ο Μπογκντάν Αντόνε.

Για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Απόλλωνα ανέφερε ότι, “πέρασα μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Ο Απόλλων, ένας παραδοσιακός σύλλογος, στοχεύει χρόνο με τον χρόνο να προκρίνεται τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά κύπελλα και να κατακτά τρόπαια, πρωταθλήματα ή κύπελλα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος χάσαμε 3 εξαιρετικά, εξαιρετικά σημαντικούς παίκτες. Πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα μας, να βρούμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε σε αυτές τις θέσεις, να κάνουμε μεταγραφές για να μας ενισχύσουν, γιατί παλεύουμε με συλλόγους με οικονομική δύναμη, τον Άρη Λεμεσού, τον νέο πρωταθλητή, Πάφο, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Ομόνοια Λευκωσίας ή Ανόρθωση που έχουν τους παίκτες και πληρώνουν ψηλούς μισθούς. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Κύπρο, σε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με ποιοτικό ποδόσφαιρο, πάθος και γήπεδα με κόσμο στα πλέι οφ “, δήλωσε ο Ρουμάνος προπονητής.

Συγκρίνοντας το Ρουμάνικο ποδόσφαιρο με το ποδόσφαιρο της Κύπρου ανέφερε ότι, “είναι δύσκολο για τις ομάδες της Ρουμανίας να έρθουν κοντά, οικονομικά, στις δυνατές ομάδες της Κύπρου. Το επίπεδο όσων βρίσκονται στο «Top 5» είναι εξαιρετικά υψηλό, με ποιοτικούς παίκτες. Στη φάση των 16 της Conference League έπαιξε η ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία στη συνέχεια διεκδίκησε το τρόπαιο. Ο επιθετικός Aleksandr Kokorin έπαιζε στον Άρη Λεμεσού, δανεικός από τη Φιορεντίνα, ο οποίος είχε δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, και υπάρχουν παίκτες στην Πάφο με μισθούς 70.000-80.000 ευρώ τον μήνα”, κατέληξε ο τεχνικός  του Απόλλωνα.

ziarulunirea.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy