Η Μπορντό έχασε στα χαρτιά την άνοδο στη Ligue 1 επειδή οπαδός της απώθησε παίκτη της Ροντέ

Η πειθαρχική επιτροπή του γαλλικού πρωταθλήματος εξέδωσε την απόφασή της για όσα έγιναν στο Μπορντό – Ροντέ. Οι γιρονδίνοι χάνουν το ματς και την άνοδο άνευ αγώνος, θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με -1, αλλά και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Οι Γάλλοι θα καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης.

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς για την Μπορντό, για το επεισόδιο του οπαδού με τον σκόρερ της Ροντέ Λούκας Μπουάδες, το οποίο οδήγησε στη διακοπή του αγώνα στο 23ο λεπτό.

Οι γιρονδίνοι χάνουν το ματς χωρίς αγώνα στα χαρτιά ως ποινή, με αποτέλεσμα να χαθεί και η άνοδος, με τη Μετς να τερματίζει δεύτερη και να είναι αυτή που ανεβαίνει. Αντίστοιχα η Ροντέ με αυτούς τους τρεις βαθμούς μένει στη Ligue 2 και υποβιβάζεται η Ανεσί. Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα η Μπορντό τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού για τη νέα χρονιά και δύο αγωνιστικές και σε περίπτωση επανάληψης επεισοδίων θα κλείσει η νότια κερκίδα για άλλα δύο παιχνίδια.

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, η Μπορντό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει την απόφαση ως ακατανόητη και ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα, για να δικαιωθεί.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy