Έγραψε ιστορία στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς: Σήκωσε το 23ο Grand Slam και ξεπέρασε τον Ναδάλ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ, κατέκτησε τον 23ο major τίτλο του και είναι… επίσημα ο κορυφαίος, καθώς ξεπέρασε τον Ράφα Ναδάλ στη λίστα με τα περισσότερα Grand Slam!

Έγραψε ιστορία στο Παρίσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο σπουδαίος πρωταθλητής επικράτησε 3-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό και κατέκτησε το 23ο Grand Slam τίτλο του. Αυτό σημαίνει πως είναι επίσημα ο κορυφαίος, αφού ξεπέρασε τον Ράφα Ναδάλ στην λίστα των αθλητών με τους περισσότερους τίτλους στις τέσσερις μεγάλες διοργάνωσης και είναι, πλέον, μόνος στην κορυφή!

Η μυθική λίστα των επιτευγμάτων του Σέρβου μεγαλώνει, αφού έγινε ο πρώτος που έχει κατακτήσει όλα τα Grand Slam από τουλάχιστον τρεις φορές (9 Australian Open, 3 Roland Garros, 7 Wimbledon και 3 US Open).

O 36χρονος κυριάρχησε απόλυτα του Νορβηγού αντιπάλου του, ο οποίος στάθηκε αξιοπρεπώς, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον ανίκητο Νόβακ Τζόκοβιτς, που έχει κατακτήσει τα δύο πρώτα φετινά Grand Slam.

Στο πρώτο σετ ο Ρουντ αιφνιδίασε τον Σέρβο και προηγήθηκε 3-0, κάνοντας break με τον καλησπέρα. Ο Νόλε το έσβησε για το 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ είχε ένα ακόμα break point που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στη συνέχεια. Το σετ οδηγήθηκε στο tie break, όπου με ατσάλινη ψυχραιμία επικράτησε 7-1 και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ήρθε η σειρά του να βάλει τους όρους του. Ξεκίνησε με break και έφτασε άνετα στο 5-2. Ο Ρουντ σταμάτησε δύο σετ πόιντς και έκανε το 5-3, όμως ο Τζόκοβιτς «απάντησε» με love game και τελείωσε το σετ για το 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Ρουντ να κρατάει το σερβίς του ως το 5-4. Ο Νόλε γκάζωσε για τα καλά και τελείωσε το παιχνίδι παίρνοντας τους δώδεκα από τους 13 πόντους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy