Κίνδυνος αποκλεισμού της Γιουβέντους από την UEFA

Η συμφωνία διευθέτησης της Γιουβέντους με τις ιταλικές αρχές, με την οποία οι «μπιανκονέρι» υποχρεούνται να πληρώσουν πρόστιμο 718.000 ευρώ  και θα αποκηρύξουν τυχόν προσφυγές σε τρέχουσες αθλητικές υποθέσεις, χωρίς περαιτέρω αφαίρεση βαθμών πλέον των 10, μπορεί να άνοιξε τις…πόρτες της Ευρώπης , αλλά δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις 2023/24. Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», ο  σύλλογος βρίσκεται από την 1η Δεκεμβρίου υπό έρευνα για παραβίαση του Fair Play, προκειμένου να φανεί αν έχει παραβιάσει τους κανόνες και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Νιόν τον Σεπτέμβριο, και το φάσμα των κυρώσεων είναι ευρύ, από πρόστιμα μέχρι αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα το σχετικό όργανο ελέγχου θα πρέπει να ανακοινώσει μια ποινή έως τα μέσα Ιουνίου, η οποία εξαρτάται από δύο παράγοντες, την έκταση της υπέρβασης και τυχόν απάτη. Η Γιουβέντους έχει έρθει σε συμφωνία με την UEFA να πληρώσει μόνο 3,5 εκατομμύρια αντί για 23.

Ο «διακανονισμός» βοηθά τις ομάδες που συμμορφώνονται αλλά γίνεται εφιάλτης για εκείνες δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους ή έχουν δώσει δόλιες πληροφορίες χωρίς τις οποίες δεν θα είχαν τέτοια ευνοϊκές συνθήκες.

Επίσης πρέπει να προστεθεί στη συζήτηση το ζήτημα της ευρωπαϊκής Super League, που κάνει  περισσότερο δύσκολη μία ευνοϊκή αντιμετώπιση της Γιουβέντους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy