Δεν τα κατάφερε η ΑΕΛ – Κυπελλούχος η Ομόνοια

Με γκολ του Ανσαριφάντ η Ομόνοια κέρδισε την ΑΕΛ με 1-0

Ένα γκολ στο 85΄έκρινε τον μεγάλο τελικό με την Ομόνοια να πανηγυρίζει το Κύπελλο αφού επικράτησε της ΑΕΛ. Το γκολ πέτυχε ο Ανσαριφάντ.

Το πρώτο δεκάλεπτο του τελικού άνηκε στην ΑΕΛ που βγήκε μπροστά κέρδισε τέσσερα κόρνερ και απείλησε με ωραίο σουτ του Νταβόρ έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Φαμπιάνο. Η Ομόνοια προσπαθούσε να βρει πατήματα και να πλαγιοκοπήσει την άμυνα της ΑΕΛ. Πολύ καλό το πρώτο 25λεπτο του τελικού που μετά το σουτ του Νταβόρ, είχε ένα πλασέ του Ανδρέου που απέκρουσε και πάλι ο Φαμπιάνο, ενώ η Ομόνοια απάντησε με σουτ του Λοίζου που στάματησε σε πρώτο χρόνο ο Μούριελ, στη συνέχεια η μπάλα κτύπησε στον Τεισέιρα, πήρε πορεία προς τα δίκτυα αλλά ο αμυντικός της ΑΕΛ έσωσε την εστία του.

Δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του μισάωρου του αγώνα η Ομόνοια ισοφάρισε στις ευκαιρίες με τον Ανσαριφάντ μόνος και ανενόχλητος να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μούριελ. Μετά το 35ο λεπτό η Ομόνοια ανέβασε απόδοση και πήρε την κατοχή προσπαθώντας να επιτεθεί και να απειλήσει την εστία του Μούριελ. Τελικά το ημίχρονο μετά και το ένα λεπτό καθυστερήσεων ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0!

Δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς κάτι το αξιόλογο, με την Ομόνοια να πραγματοποιεί δύο αλλαγές. Μια ώρα παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να είναι στο 0-0, χωρίς στην επανάληψη να έχουμε κάποια ευκαιρία για καμία από τις δύο ομάδες.

Στο 70ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία και μεγάλη μάλιστα για την ΑΕΛ με την κεφαλιά του Τεισέιρα να περνά μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο. Ήταν η πρώτη που καταγράφηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Σε διάστημα τριών λεπτών η ΑΕΛ είχε δύο σουτ με Μεντόζα και Ανδρέου που δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ έμενε πίσω και έφευγε ταχύτατα στην επίθεση δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα της Ομόνοιας.

Πριν συμπληρωθεί το 80ο λεπτό ήταν η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει με το σουτ του Κούσουλου να είναι πολύ άστοχο. Στο 85΄ο Παπουλής με εξαιρετική μπαλιά τρύπα βρήκε τον Ανσαριφάντ που πλάσαρε τον επερχόμενο Μούριελ και έκανε το 0-1 για την Ομόνοια. Η ΑΕΛ δύο λεπτά αργότερα είχε ένα σουτ καλό του Τζαλμά που έφυγε μόλις άουτ. Στο 89ο λεπτό σε μια αντεπίθεση ο Ανσαριφάντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα με τον Μούριελ να δίνει ελπίδες στην ομάδα του.

Τέσσερα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων από τον Πολωνό διαιτητή, που δεν έφεραν κάτι και έτσι η Ομόνοια πήρε το Κύπελλο με την ΑΕΛ να είναι η άτυχη του τελικού!

 

Κίτρινες: Παντελή, Νταβόρ / Ζαχαρίου, Γιούστε

 

ΑΕΛ: Μούριελ, Τεϊσέιρα, Μεντόγεβιτς, Νταβόρ, Μακρής, Παντελή(65΄Μιραλάς), Ανδρέου(90΄Τσιμπόλα), Μιλιντσεάνου(65΄Χάσα), Μεντόσα(90΄Τσέρνιχ), Τζάλμα, Ντέγοεστ

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Φραντζής, Χασά, Μπεραχίνο, Παπαφώτης, Μιραλάς, Συλβέστρος, Φιλίποβιτς, Τσιμπόλα, Τσέρνιχ, Κολιάς, Μπιλοβάρ

 

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Λοΐζου(90΄Χαραλάμπους), Λέζιακς, Ανσαριφάρντ(90΄Μίλετιτς), Ζαχαρίου(57΄Παπουλής), Παναγιώτου, Κούσουλος, Μιξ(57΄Μπασιρού), Κακουλλής(74΄Μπέζους)

Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Κασάμα, Παπουλής, Κίτσος, Μπασιρού, Λανγκ, Σράντι, Μίλετιτς, Χαραλάμπους, Σάββα, Μπεζούς.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy