Μαρτσίνιακ: Έκανε τον τελικό του ΜΟΥΝΤΙΑΛ, θα κάνει τον τελικό της Κύπρου και του Champions League

Ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ θα διαιτητεύσει τον τελικό του Κυπέλλου Coca - Cola μεταξύ της ΑΕΛ και της Ομόνοιας αλλά και τον τελικό του Champions League

Ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ θα διαιτητεύσει τον τελικό του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της ΑΕΛ και της Ομόνοιας την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ.

Η αποκάλυψη Κούμα για τον διαιτητή του τελικού

Η σχετική αποκάλυψη έγινε από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα στη συνέντευξη τύπου για τον τελικό. Ο Μαρτσίνιακ θεωρείται αυτή την στιγμή ο κορυφαίος διαιτητής στην Ευρώπη. Πρόκειται για το διαιτητή που τον περασμένο Δεκέμβριο σφύριξε στον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας. Την περασμένη εβδομάδα ήταν διαιτητής στον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα του Champions League μεταξύ της Μάνστεστερ Σίτι και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ θα είναι επίσης ο διαιτητής του τελικού Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ που θα γίνει 10/6 στην Κωνσταντινούπολη. Η επιτροπή διαιτητών της UEFA ανακοίνωσε τις ομάδες διαιτητών για τους τελικούς των διασυλλογικών διοργανώσεων της φετινής σεζόν και ο 42χρονος Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ, ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής από το 2011, θα διαιτητύσει τον πρώτο του τελικό στο Champions League, έχοντας διατελέσει τέταρτος διαιτητής στον τελικό του 2018.

Έχει διαιτητεύσει οκτώ αγώνες Champions League αυτή τη σεζόν από τα play-offs, συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού δεύτερου αγώνα μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης. Τον περασμένο Δεκέμβριο διαιτήτευσε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας στο Κατάρ.

Θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμαζ Λισκίεβιτς, με τον Ρουμάνο Βασίλε Φορίν Μαρινέσκου να είναι ο αναπληρωματικός διαιτητής. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία). Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Τόμαζ Κβιατόβσκι (Πολωνία), τον οποίο θα βοηθούν ο συμπατριώτης Μπαρτόζ Φρανκόβσκι και ο Γερμανός Μάρκο Φρίτζ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy