Η πορεία της Σίτι στην αθλητική «αθανασία» και οι υπέροχες 7 του μαγικού «τρεμπλ»

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε χθες βράδυ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (4-0) την ξεκάθαρη πορεία της προς την αθλητική «αθανασία».
Οι «πολίτες» έχουν…σκορπίσει τα πάντα στο πέρασμά τους με μια εκπληκτική πορεία, και τώρα απέχουν μόλις τρεις νίκες από το μαγικό «τρεμπλ», το κατόρθωμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999.

Μπορούν να σημειώσουν το πρώτο βήμα αυτό το Σαββατοκύριακο εξασφαλίζοντας μαθηματικά τον τίτλο της Premier League για πέμπτη φορά σε έξι σεζόν.
Η Σίτι μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια πριν καν κατέβει στο γήπεδο την Κυριακή (21/5) για να αντιμετωπίσει τη Τσέλσι, εάν η Άρσεναλ χάσει εκτός έδρας μία ημέρα νωρίτερα 920/5) από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ένα σενάριο που είναι πιο πιθανό από ό,τι πριν από μερικές εβδομάδες, όταν οι «κανονιέρηδες» ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ακόμα κι αν η Άρσεναλ κερδίσει η Σίτι θα «σφραγίσει» τον τίτλο απλά αν νικήσει την Τσέλσι. Στη συνέχεια πάντως -εάν χρειαστεί- η Σίτι έχει ακόμα δύο αγώνες, με Μπράιτον και Μπρέντφορντ.

Η ασταμάτητη ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει επίσης ραντεβού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στις 3 Ιουνίου,  πιθανώς το πιο δύσκολο κομμάτι της προσπάθειάς της να ολοκληρώσει το «τρεμπλ» καθώς οι γείτονές της θα είναι απελπισμένοι τη μοναδικότητα στο επικό κατόρθωμα του 1999.

Στη συνέχεια εάν έχει καταφέρει τα δύο προηγούμενα, θα κάνει το τελευταίο βήμα στη Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου απέναντι στην Τσέλσι στον τελικό του Champions League, προσπαθώντας να κατακτήσει το κορυφαίο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική αγγλική ομάδα μέχρι σήμερα που έχει πανηγυρίσει το «τρεμπλ» τη σεζόν 1998/99, με την κατάκτηση Champions League, πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Η Λίβερπουλ έφτασε πιο κοντά σε αυτό το κατόρθωμα τη σεζόν 1976/77, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα και το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της, χάνοντας 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UEFA, η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να φτάσει στο “Quadruple” είναι η Σέλτικ τη σεζόν 1966/67, με Κύπελλο Πρωταθλητριών, πρωτάθλημα, Κύπελλο και League Cup.

Εννέα φορές, επτά διαφορετικοί σύλλογοι έχουν καταφέρει το «τρεμπλ», κερδίζοντας το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο, τον τίτλο πρωταθλήματος και το κύπελλο στην ίδια σεζόν, με τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου (τελευταία που το πανηγύρισε) μάλιστα να το έχουν καταφέρει από δύο φορές:

1966/67: Σέλτικ*

1971/72: Άγιαξ

1987/88: Αϊντχόφεν

1998/99: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

2008/09: Μπαρτσελόνα

2009/10: Ίντερ

2012/13: Μπάγερν

2014/15: Μπαρτσελόνα

2019/20: Μπάγερν

* Κατέκτησε και το League Cup, φτάνοντας σε τέσσερα τρόπαια την ίδια σεζόν.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy