ΑΕΛ: Μεντόζα… ο λυτρωτής!!!

Με εξαιρετικό γκολ φάουλ του Μεντόζα η ΑΕΛ προκ΄ρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου

Αν και δυσκολεύτηκε πολύ η ΑΕΛ με ένα εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Μεντόζα έφυγε για τον τελικό Κυπέλλου, εκεί όπου θα παίξει τα ρέστα της για την κατάκτηη του Κυπελλου!

Καλύτερα μπήκε η ΑΕΛ στον αγώνα αφού και με την πίεση που ασκούσαν οι χιλιάδες φίλοι της, προσπάθησε να αιφνιδιάσει αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο 25λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Κάποιες καλές προϋποθέσεις από πλάγια δεξιά με Τζαλμά και Κάσα αλλά και Μεντόζα από αριστερά δεν είχαν αποτέλεσμα Καλύτερη φάση το απευθείας φάουλ του Μεντόζα που έδιωξε με υπερένταση ο Μολ σε κόρνερ. Η μοναδική απειλή του Ολυμπιακού μέχρι και το πρώτο μισάωρο του ημιχρόνου ήταν ένα στημένο που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός έπεσε πολύ στη συνέχεια και το μόνο αξιόλογο ήταν μια μακρινή σέντρα σουτ του Ανδρέου που βρήκε τον Μολ σε ετοιμότητα, ενώ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ προσπαθούσαν αλλά δεν έβρισκαν χώρους αλλά και λύσεις για να επιτεθούν και ανααπειλήσουν. Μετά και τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0!

Με ευκαιρία για την ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο καθώς στο 53΄ και μετά από στημένο του Τζάλμα από αριστερά ο Τεισέιρα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μολ εξαιρετικά έσωσε τον Ολυμπιακό από την παραβίαση. Τα λεπτά κυλούσαν για να φτάσουμε στο 65ο λεπτό, όπου σε μια προσπάθεια του ο προπονητής της ΑΕΛ να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική έκανε τριπλή αλλαγή.

Καλή φάση είχαμε για την ΑΕΛ σε στημένο και πάλι με τον Μολ σε ετοιμότητα να διώχνει με γροθιές το κτύπημα σέντρα του Τζάλμα. Στο 76΄σε πτώση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του Κα είχαμε τραυματισμό και αναγκαστική αλλαγή.

Η λύτρωση για την ΑΕΛ ήρθε στο 89΄ με ένα εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Μεντόζα που παρά την προσπάθεια του Μολ αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ. Ο σκόρερ τελικά έγινε αλλαγή στο 90΄με τον Φιλίποβιτς να μπάινει στη θέση του, ενώ κόκκινη κάρτα δέχθηκε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με την ΑΕΛ να κρατά τη μπάλα και το υπέρ της προβάδισμα και με τη νίκη της να κλείνει θέση για τον τελικό!

 

Κίτρινες: Παντελή, Ντέγουεστ / Χαραλάμπους, Ντούρμισαι, Μπάρντι

Κόκκινη: Γκόρουπετς(2η κίτρινη)

ΑΕΛ: Μούριελ, Ντέγουεστ, Τεϊσέιρα, Τζάλμα, Παντελή, Νταβόρ, Παπαφώτης(65΄Μεντόγιεβιτς), Μεντόσα, Κάσα(65΄Μακρής), Ανδρέου(86΄Κολιάς), Ρομό(64΄Μιλιτσεάνου)

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Ανδρέου, Μπιλοβάρ, Φιλίποβιτς, Σιλβέστρος, Φραντζής, Μεντόγεβιτς, Κοντινέλα, Μακρής, Τσέρνιχ, Μιλιντσεάνου

 

Ολυμπιακός: Μολ, Λιασίδης, Μπάρντι, Έσσελινκ, Πεχλιβάνης, Κυριάκου, Αλσέους, Γκόρουπετς, Καλίλι, Χαραλάμπους(46΄Κα(80΄Χέντρικς), Ντουρμισάι(72΄Κορομά)

Στον πάγκο: Τσαρλς, Κα, Σάλι, Χριστοδούλου, Ντόσις, Σλόγκαρ, Γιακουμάκης, Ζευκής, Χέντρικς, Νάνι, Ενόχ, Κορομά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy