Υπουργός Δικαιοσύνης: “Οι πράξεις είναι οι δύσκολες και για να είμαστε αποτελεσματικοί χρειάζεται από κοινού συνεργασία”

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης για τα θέματα βίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης για τα θέματα βίας. Στη συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου με τον Αρχηγό Αστυνομίας, τους Πρόεδρους και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΚΟΑ, της ΚΟΠ και της ΚΟΚ, εκπροσώπους της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων και του ΠΑΣΠ καθώς και τον Διευθυντή του Γ.Σ.Π. συζητήθηκε το θέμα της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Δηλώσεις υπουργού Δικαιοσύνης:

«Ήταν ανάγκη ν’ ανοίξει αυτός ο διάλογος και έπρεπε να υπάρχει κατάληξη σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Οι πράξεις είναι οι δύσκολες και για να είμαστε αποτελεσματικοί χρειάζεται από κοινού συνεργασία. Μαζί μας και η αστυνομία. Καταλήξαμε κάπου συγκεκριμένα, όλοι οι φορείς συμφώνησαν να υπάρξει μνημόνιο συναντίληψης με συγκεκριμένα μέτρα δράσης και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ο καθένας θ’ αναλάβει τις ευθύνες τους.

Σ’ ένα μήνα θα υπάρξει ξανά συνάντηση. Το δεύτερο θετικό παράγωγο της συνάντησης είναι ότι δεν υπάρχει καμία ένσταση από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Η αμεσότητα αφορά κυρίως τη δράση της αστυνομίας. Είμαι βέβαιη ότι το πλάνο της αστυνομίας θα καταφέρει να είναι αποτελεσματικό στους επόμενους αγώνες, πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα. Η φιλοσοφία όλων είναι ίδια, παρακολούθηση μέσα σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Το μνημόνιο συν αντίληψης είναι οι ευθύνες του καθενός με συγκεκριμένες προτάσεις και το πιο σημαντικό είναι ότι μπήκαν χρονοδιαγράμματα.

Δεν προκείται να προβώ σε άλλες δηλώσεις πριν την διοικητική έρευνα που άρχισε. Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών, ζήτησε συνάντηση και με τις άλλες δύο συντεχνίες (θα γίνουν σήμερα). Είμαστε ανοιχτοί σε εισηγήσεις και προτάσεις. Το βάρος το έχουν όλοι. Είτε λέγεται Υπουργείο Δικαιοσύνης, είτε ΚΟΠ σε σωματεία, είτε η αρχή αδειόδοτησης σταδίων».

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy