Απόλλων: Ο Χάμπος σέρβιρε, ο Ίλιεφ σκόραρε και τέταρτη σερί νίκη…

Ένας αγώνας με πολύ ένταση και με κερδισμένο τον Απόλλωνα με 1-0 κόντρα στην ΑΕΚ

Πέρασε από την “ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ” ο Απόλλωνας ο οποίος με γκολ του Ίλιεφ μετά από ασίστ του Χάμπου και πέτυχε την τέταρτη του σερί νίκη που του δίνει ακόμα περισσότερες ελπίδες για την προσπάθεια που κάνει για την Ευρώπη!

Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο αγώνας στο «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» με την ΑΕΚ να προσπαθεί να πιέσει ψηλά αλλά μόλις στο 7ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Χάμπος σε μια προσπάθεια του έξω από την περιοχή δέχθηκε το σκληρό μαρκάρισμα από τον Λέδες, που μετά από παρέμβαση του VAR, αποβλήθηκε από τον αγώνα. Το φάουλ που εκτέλεσε απευθείας ο Ουάρντα δεν είχε αποτέλεσμα παρά μόνο ένα κόρνερ. Στο 20΄ είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Κολ μετά από ωραία πάσα του Βα από δεξιά, ο Αργεντίνος όμως ήταν πολύ άστοχος.

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η ΑΕΚ έδειχνε να θέλει να πιέσει και με το πέρας του πρώτου μισάωρου στον αγώνα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Γιοβάνοβιτς να σώζει με διπλή προσπάθεια τη φάση. Αυτό φαίνεται να ξύπνησε τον Απόλλωνα που με μπρστάρη τον αρχηγό του Χάμπο Κυριάκου ανέβηκε μπροστά. Στο 37΄μετά από ωραία σέντρα ο Χάμπος βρήκε τον Ίλιεφ που με γυριστή κεφαλιά έβαλε τους «γαλάζιους» μπροστά στο σκορ με 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου αφού οι όποιες προσπάθειες έγιναν δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε γκολ για την ΑΕΚ που δεν μέτρησε σωστά, ενώ ο Απόλλωνας ανέλαβε την πρωτοβουλία. Η ΑΕΚ ανοίχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι “γαλάζιοι” να βρίσκουν φάσεις και να δημιουργούν τέσσερις τελικές με Πίττα, Βα, Κολ αλλά και τον Ουάρντα, όμως δεν “καθάρισαν” τον αγώνα με ένα δεύτερο γκολ. Το παιχνίδι είχε φτάσει στη μία ώρα του με τον Απόλλωνα να κρατά το υπέρ του προβάδισμα, ενώ η ΑΕΚ ήθελε να ανέβει στην επίθεση και να ισοφαρίσει.

Μέχρι και το 70ο λεπτό η ΑΕΚ είχε δύο καλές φάσεις, ενώ ο πόλλωνας απάντησε με σουτ του Ουάρντα και πρσοπαθεια του Πίττα που δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ έγινα και οι δύο πρώτες αλλαγές για τους “γαλάζιους”. Στο 85ο λεπτό ο Απόλλωνας έχασε εξαιρεετική ευκαιρία με τον Πίττα να μην μπορεί να πασάρει όπως ήθελε στον Ουάρντα που ήταν τελείως μόνος.

Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά με την ΑΕΚ να πιέζει για την ισοφάριση, ενώ στην αντεπίθεση ο Απόλλωνας ήταν και πάλι επικίνδυνος και στο 90΄ο Ντανίλο έκανε λανθασμένη ενέργεια ενώ μπορούσε να πασάρει ή να κάνει καλύτερο σουτ. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με την ΑΕΚ να πιέζει κερίζοντας απανωτά κόρνερ! Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με αψιμαχίες και κόκκινες κάρτες σε Χεντί και Τόμοβιτς και τον αγώνα να κερδίζει ο Απόλλωνας!!!

 

Κίτρινες: Ροσάλες, Τόμοβιτς / Πίττας, Βα, Γιοβάνοβιτς, Χάμπος

Κόκκινες: Λέδες, Τόμοβιτς / Χεντί

 

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς, Κάσας(79΄Γκρομόφ), Λέδες, Τρισκόφσκι(61΄Ράφα Λόπες), Φαράζ(85΄Ναούμ), Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς, Γιάκολις(61΄Νίκολιτς), Άλτμαν(61΄Σανχούρχο).

Στον πάγκο: Γκόρντιτς,Τούμπας, Γκονζάλες, Σανκούρχο, Λόπες, Γκρομοφ, Εγγλέζου, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μάμας, Μπέιτς, Νίκολιτς

 

Απόλλωνα: Γιοβάνοβιτς, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Πίττας, Ίλιεφ(72΄Ντανίλο), Βα(72΄Ντιγκινί), Χαμάς, Χάμπος(87΄Σαχάρ), Φιλιώτης, Ουάρντα(87΄Χουσαίν), Κολ

Στον πάγκο: Δημητρίου. Πεϊσότο, Μαυρίας, Χουσαίν, Σαχάρ, Ντανίλο, Ζήνωνος, Αυγουστή, Γιόστεν, Ποντικός, Ντιγκινί, Χέντι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy