Τραγωδία δίχως τέλος: Τουλάχιστον 25.000 οι νεκροί των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία

Δεν έχει τέλος το δράμα στην Τουρκία με τον αριθμό των νεκρών των καταστροφικών σεισμών που ισοπέδωσαν Τουρκία και Συρία να αυξάνεται στους 25.000 σύμφωνα με το AP.

Δεν έχει τέλος το δράμα στην Τουρκία με τον αριθμό των νεκρών των καταστροφικών σεισμών που ισοπέδωσαν Τουρκία και Συρία να αυξάνεται στους 25.000 σύμφωνα με το AP.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, επισκεπτόμενος το Ντιγιαρμπακίρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.

Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στη σεισμόπληκτη ζώνη ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια δεν είναι κατοικήσιμα σε όλη τη νότια Τουρκία και ότι οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων μέσα σε μερικές εβδομάδες.

“Εχουμε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι εφεξής εκείνοι που εμπλέκονται σε λεηλασίες ή απαγωγές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βαρύ χέρι του κράτους βρίσκεται στις πλάτες τους”, δήλωσε.

Ο Ερντογάν είπε χθες ότι έχουν παρατηρηθεί λεηλασίες σε κάποιες περιοχές. Δεν είναι όμως σαφές σε ποιά περιστατικά απαγωγών αναφερόταν.

Η ασφάλεια στη σεισμόπληκτη ζώνη βρέθηκε στο επίκεντρο όταν ο αυστριακός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης εκεί εξαιτίας της “αυξανόμενης δυσκολίας στον τομέα της ασφάλειας”, όπως την χαρακτήρισε ο εκπρόσωπός του.

Πηγή: skai.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy