Πρόκριση για Αταλάντα, Λάτσιο και Γιουβέντους – Τα ζευγάρια στους “8”

Η Αταλάντα νίκησε με σκορ 5-2 την Σπέτσια και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αναμετρηθεί (31/1) με την Ίντερ στο Μιλάνο. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός, Δημήτρης Νικολάου, ξεκίνησε στην ενδεκάδα της Σπέτσια, αλλά αντικαταστάθηκε (61′) από τον Καλντάρα.

Λούκμαν (10΄, 12΄), Χάτεμπουρ (26΄), Χέιλουντ (72΄) και Αμπαντού (90΄ αυτογκόλ) πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι -που έμεινε ικανοποιημένος από την επιθετική λειτουργία, αλλά λιγότερο από την αμυντική-, Εκντάλ (14΄) και Βέρντε (38΄) για τους φιλοξενούμενους του Λούκα Γκότι. Στο 34΄ ακυρώθηκε γκολ του Ζαπάτα (Αταλάντα).

Το προτελευταίο «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Coppa Italia «τσέκαρε» το βράδυ της Πέμπτης (19/01) η Λάτσιο με τη νίκη επί της Μπολόνια (1-0) στο «Ολίμπικο».

Η Μόντσα δυσκόλεψε ξανά τη Γιουβέντους, αλλά αυτή την φορά η «βέκια σινιόρα» πήρε «εκδίκηση» για την ήττα που γνώρισε στο πρωτάθλημα (1-0) και με το 2-1 στο Τορίνο πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Coppa Italia, όπου θα παίξει με τη Λάτσιο.

Ο Κιν στο 8΄ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «μπιανκονέρι», αλλά οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» γρήγορα με τον Βαλότι (24΄), για το 1-1. Η είσοδος του Φεντερίκο Κιέζα στο 61ο λεπτό έμελλε να αποβεί καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο Ιταλός διεθνής επιθετικός πέτυχε το γκολ πρόκρισης στο 78΄.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της φάσης των «16» του Coppa Italia και τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

Ίντερ-Πάρμα                2-1 παρ. (1-1 κ.δ.) 
Μίλαν-Τορίνο               0-1 παρ.
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια      1-0
Ρόμα-Τζένοα                1-0 
Νάπολι-Κρεμονέζε           4-5 πέν. (2-2 κ.δ. και παρ.)
Αταλάντα-Σπέτσια           5-2
Λάτσιο-Μπολόνια            1-0
Γιουβέντους-Μόντσα         2-1

 

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Ίντερ-Αταλάντα      31/01
Ρόμα-Κρεμονέζε      01/02
Φιορεντίνα-Τορίνο   01/02
Γιουβέντους-Λάτσιο  02/02

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy