Πήρε…φωτιά η Serie A, επέστρεψε και η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους μπορεί να βρίσκεται σε…αναταραχή εκτός γηπέδου, αλλά σιγά σιγά επιστρέφει στην κούρσα για τον τίτλο της Serie A, η οποία έχει ανοίξει μετά την πρώτη ήττα (1-0) στη σεζόν της Νάπολι από την Ίντερ την Τετάρτη (4/1).

Όταν όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, οι Ιταλοί εισαγγελείς εξέταζαν τον ιταλικό σύλλογο για υποτιθέμενες παρατυπίες που σχετίζονται με μεταγραφές παικτών και μισθούς, με αποτέλεσμα το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους να παραιτηθεί τον Νοέμβριο.

Η μακρά διακυβέρνηση του προέδρου Αντρέα Ανιέλι-κατά τη διάρκεια της οποίας κέρδισε εννέα σερί τίτλους πρωταθλήματος- έληξε ξαφνικά, αλλά ο προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέμεινε παρά την πίεση από τα ΜΜΕ και τους οπαδούς να απολυθεί μετά από ένα κακό ξεκίνημα της σεζόν.

Ο σύλλογος έχασε πέντε από τους έξι αγώνες του Champions League στη φάση των ομίλων για να περάσει στα playoff του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ναντ τον επόμενο μήνα, ενώ ήταν όγδοη στη Serie A μετά την ήττα από τη Μίλαν τον Οκτώβριο.

Όμως, η  νίκη (1-0) επί της Κρεμονέζε, την οποία ο Αλέγκρι περιέγραψε ως «άλλο ένα μικρό βήμα», επέκτεινε το σερί νικών τους σε επτά παιχνίδια – χωρίς να δεχτούν γκολ – στο πρωτάθλημα όπου η Γιουβέντους βρίσκεται στην τρίτη θέση, επτά βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση.

Η ομάδα δεν ήταν σχεδόν πλήρης καθώς η σεζόν ξεκίνησε ξανά μετά τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ο Αλέγκρι μπόρεσε να χαμογελάσει όταν ο Μίλικ σκόραρε για να σφραγίσει τους τρεις βαθμούς.

Με τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Άνχελ Ντι Μαρία, τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, τον Χουάν Κουαδράδο και τον Πολ Πογκμπά να επιστρέφουν από τραυματισμούς, ο Αλέγκρι είναι ικανοποιημένος με το βάθος της ομάδας παρά τα ερωτηματικά για το πώς αντιμετωπίζει το νέο διοικητικό συμβούλιο τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η Νάπολι έγινε η τελευταία ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που γνώρισε την ήττα αυτή τη σεζόν, καθώς έχασε 1-0 εκτός έδρας από την Ίντερ, η οποία έκανε χάρη στη Μίλαν, καθώς η απόστασή της από την κορυφή μειώθηκε στους πέντε βαθμούς.

Το σερί νικών των 11 αγώνων της Νάπολι πριν από την ανάπαυλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου την οδήγησε να αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες όταν επισκεφτεί την απειλούμενη από τον υποβιβασμό Σαμπντόρια.

Η Μίλαν βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη Γιουβέντους μετά από 16 αγώνες και ο προπονητής Στέφανο Πιόλι γνωρίζει ότι μια απώλεια εντός έδρας με την Ρόμα στην κυριακάτικη (8/1) σύγκρουση θα μπορούσε να εκτροχιάσει την υπεράσπιση του τίτλου της με την τέταρτη Ίντερ μόλις τρεις βαθμούς πίσω της.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής  και η βαθμολογία της Serie A:

Σάββατο 7 Ιανουαρίου
Φιορεντίνα-Σασουόλο
Γιουβέντους-Ουντινέζε
Μόντσα-Ίντερ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου
Σαλερνιτάνα-Τορίνο
Λάτσιο-Έμπολι
Σπέτσια-Λέτσε
Σαμντόρια-Νάπολι
Μίλαν -Ρόμα

Δευτέρα 9 Ιανοαρίου
Βερόνα-Κρεμονέζε
Μπολόνια-Αταλάντα

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

Νάπολι        41

Μίλαν         36

Γιουβέντους   34

Ίντερ         33

Λάτσιο        30

Ρόμα          30

Αταλάντα      28 

Ουντινέζε     25

Τορίνο        22 

Φιορεντίνα    20

Μπολόνια      19

Λέτσε         18

Έμπολι        18

Σαλερνιτάνα   17 

Μόντσα        17

Σασουόλο      16 

Σπέτσια       14 

Σαμπντόρια     9 

Κρεμονέζε      7

Βερόνα         6 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy