Απόλλων: Το “ανώμαλο” 2022 – Οι χαρές, οι λύπες και το μεγάλο ΓΙΑΤΙ!!! (pics)

Μια χρονιά που δεν θα ξεχάσουν ποτέ για πολλούς λόγους οι Απολλωνίστες. Πρωτάθλημα, Super Cup και νέο γήπεδο...

Το 2022 φεύγει κι αλήθεια αφήνει μια πικρόγλυκη γεύση στο στρατόπεδο του Απόλλωνα. Μια χρονιά γεμάτη χαρές, αλλά και οι λύπες δεν έλειψαν. Σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε κάθε “γαλάζια” μνήμη, γεμάτη συγκινήσεις. Θετικές κι αρνητικές. Κορυφαία στιγμή η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ακολουθεί η μετάβαση στο νέο γήπεδο. Σημαντική η κατάκτηση του Super Cup.

Οι χαρές πολλές, μα κι η λύπη μεγάλη. Με ένα μεγάλο “γιατί” να πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Χαραγμένο για πάντα στις καρδιές και στις μνήμες το 2022 

Οι “γαλάζιοι” κατέκτησαν το 4ο Πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Ένας “τρελός” Γερμανός τους οδηγεί στη γη της Ευαγγελίας και γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών. 

Στις 22/5/2022, μέρα Κυριακή, ο Χάμπος σηκώνει στον ουρανό της Λεμεσού το πολυπόθητο τρόπαιο του Πρωταθλητή, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. 

Στο Τσίρειο γίνεται πραγματικός χαμός σε μια αξέχαστη φιέστα, με την “καραμέλα” του Κολ να κλέβει την παράσταση.

Στους δρόμους της πόλης, χιλιάδες των φίλων της ομάδας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Απόλλωνας αποχαιρέτησε το Τσίρειο ως Πρωταθλητής. Εκεί που έζησε μεγάλες στιγμές και πέτυχε αρκετές επιτυχίες. Αφήνει στα τσιμέντα του Τσιρείου όλες τις αναμνήσεις και πλέον μετακομίζει στο νέο του “σπίτι”. Ιστορική στιγμή!!!

Το όνειρο του νέου γηπέδου έγινε πραγματικότητα. Ο Απόλλωνας γίνεται η πρώτη ομάδα που το εγκαινίασε. Στις 15/12/2022 κόντρα στη Δόξα γράφτηκε ιστορία νικώντας με 1-0.

Προηγήθηκε το μεγάλο welcome event στις 12/12/2022. Μια εξίσου ιστορική βραδιά. 

Όσο ιδανικά έκλεισε η αγωνιστική σεζόν 2021-2022, τόσο αρνητικά ξεκίνησε η νέα 2022-2023.

Έχοντας εξασφαλισμένους του ομίλους του Conference League, το Ευρωπαϊκό ταξίδι του Απόλλωνα αρχίζει στα προκριματικά του Champions League από το Ισραήλ, όπου γνώρισε βαριά ήττα.

Ο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ φεύγει μετά το νικηφόρο επαναληπτικό του ΓΣΠ και τον αποκλεισμό. Μια ομολογουμένως πολυσυζητημένη αποχώρηση. Ο Γερμανός αποχαιρέτησε το λιμάνι ως Πρωταθλητής.

Με τον Κωνσταντίνο Μακρίδη ως υπηρεσιακό ο Απόλλωνας κατακτά το Super Cup κόντρα στην Ομόνοια, στις 12/8/2022, στην “ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ”, κερδίζοντας με 2-0. Ο πρώτος εγχώριος τίτλος έρχεται στη Λεμεσό.

Η συνέχεια γνωστή. Με την κάθοδο Νταβίντ Καταλά η ομάδα αποκλείεται στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό και χάνει την ευκαιρία να μπει στους ομίλους του Europa League. Η πορεία στο Conference League δεν ήταν η αναμενόμενη, με τον Απόλλωνα να αποκλείεται ίσως από το πιο εύκολο όμιλο που συμμετείχε ο ίδιος αλλά και Κυπριακή ομάδα.

Κάπου εκεί άρχισαν κι οι πρώτες φωνές…

Ούτε ο Ισπανός τεχνικός επιβιώνει στο πάγκο μετά απ’ αυτή την αποτυχία, αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Αν και ξεκίνησε καλά την νέα σεζόν, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.

Οι φωνές αρχίζουν να πληθαίνουν… και το τέλος μιας μεγάλης εποχής φτάνει. Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Νίκου Κίρζη, Πέτρος Κονναφής, παραιτείται. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστευόταν όσο κανέναν άλλο στην ομάδα. Ο Κονναφής ήταν αυτός που είχε τα ηνία στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.

Πλέον ο Απόλλωνας μπαίνει στην εποχή Κωνσταντίνου Μακρίδη, με τον Νίκο Κίρζη να του δίνει τα κλειδιά του Κολοσσού. Όμως η κατάσταση παραμένει η ίδια. Ο κακός καλοκαιρινός προγραμματισμός, οι αλλαγές προπονητών και η λάθος διαχείριση κάποιων καταστάσεων φέρνουν το μεγάλο ξέσπασμα του κόσμου της ομάδας. Η αγωνιστική εικόνα είναι αυτή που προβληματίζει και πληγώνει.

Οι Πρωταθλητές είναι σκιά του εαυτού τους. Κλείνουν το 2022 στην 6η θέση, 12 βαθμούς από την κορυφή. Ο κίνδυνος να πάει εντελώς στράφι η αγωνιστική χρονιά είναι υπαρκτός.

Το μεγάλο ΓΙΑΤΙ” να φτάσει σ’ αυτό το σημείο η ομάδα πλανάται στην ατμόσφαιρα. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη λύπη του κόσμου της ομάδας. Σε μια χρονιά που όλα κύλισαν ιδανικά, Πρωτάθλημα, Super Cup, νέο γήπεδο και ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας. Με τους Απολλωνίστες να στηρίζουν εμπράκτως την ομάδα, σίγουρα περίμεναν αλλιώς τα πράγματα. 

Έτσι αποχαιρετά το 2022 ο Απόλλωνας… SuperΠρωταθλητής και συνάμα πληγωμένος… Με την ελπίδα το 2023 να φέρει ξανά χαρές κι επιτυχίες…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy