Πλουτής Αβραάμ: “Κάποιές ομάδες τα βρίσκουν καλά με την εικόνα της διαιτησίας – Ήταν ξεκάθαρα πέναλτι πέρα πάσης αμφιβολίας”

Σημερινές(14/11) ραδιοφωνικές δηλώσεις του Ε.Τ της ΑΕΛ

Στον ΣΠOΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους, παραχώρησε σήμερα(14/11) δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ, ο οποιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην χθεσινή ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ.

Τα όσα ανέφερε: 

Για την χθεσινή ήττα: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Πιστεύω ότι η ομάδα μας στάθηκε καλά στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, πάλεψαν οι παίκτες μας. Προσπάθησαν να σταθούν καλά στο γήπεδο. Πιστεύω θα ήταν πιο δίκαιο το αποτέλεσμα αν περνάμε μια ισοπαλία, όχι ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα δικαιοσύνη. Κρίθηκε στις λεπτομερείς. Δεχθήκαμε γκολ από μια φάση που είχαμε εμείς την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Δεχθήκαμε το γκολ που στο τέλος έκρινε και το παιχνίδι».

Για το ότι η ομάδα έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε: «Το παιχνίδι κρίθηκε στο ένα γκολ. Η ΑΕΚ στις λίγες ευκαιρίες που είχε βρήκε το γκολ κάτι που δεν το κάναμε εμείς. Είχαμε κάποιες καλές φάσεις αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Η ομάδα αντέδρασε σωστά μετά το γκολ που δέχθηκε απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Δεν νοιώσαμε ότι παίζαμε απέναντι σε ένα καλύτερο αντίπαλο από εμάς».

Για την αποβολή του Γιανέφσκι: «Δυστυχώς την απάντηση δεν την γνωρίζω και δεν την έχουμε πάρει από τον διαιτητή. Ήταν πολύ έντονος ο προπονητής μας γιατί έφαγε την κόκκινη κάρτα. Ήρθε και κάθισε στην κερκίδα μαζί μου και δεν το χώνεψε καθόλου. Ούτε βρίζει ούτε φωνάζει ο κύριος Γιανέφσκι, είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος. Όταν τέλειωσε το παιχνίδι ήθελε να πάει στον διαιτητή να τον ρωτήσει γιατί τον απέβαλε. Είχαν μια συνομιλία και νομίζω δεν του έδωσε σαφή απάντηση. Του έδειξε κίτρινη γιατί βγήκε έξω από την περιοχή του. Το είδατε όλοι, ούτε έβρισε ούτε τίποτα. Διαμαρτυρήθηκε γιατί να φάει κάρτα και ο διαιτητής θεώρησε ότι πρέπει να του δείξει κόκκινη κάρτα. Αυτό που μας κάνει έξαλλους είναι ο σεβασμός που δεν έχουν κάποιοι προς την ομάδα μας. Νιώθεις τόσο μεγάλη αδικία για ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να χάσεις».

Για την ένταση που δημιουργήθηκε στο τέλος με τον Άντρο Καραπατάκη: «Το ξεπερνούμε αυτό. Έγινε κάτι στον χώρο των αποδυτήριων. Προχωρούμε. Δεν χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια».

Για το πέναλτι που ζήτησε η ομάδα: «Για το πέναλτι είχα συνομιλίες με πολλούς, το θεωρώ ήταν ξεκάθαρα φάση πέρα πάσης αμφιβολίας. Ο παίκτης μας παίζει πρώτος την μπάλα και ο αντίπαλος τον ανατρέπει. Ήταν ξεκάθαρο, έπρεπε να δοθεί. Έπρεπε το VAR να βοηθήσει τον διαιτητή αν δεν το είδε. Εξετάστηκε πολύ γρήγορα. Συνεχίστηκε με τόσο απλό τρόπο λες και ήτα η πιο εύκολη φάση».

Για την διαιτησία: «Δεν βρίσκουμε το δίκαιο μας. Ότι και να πούμε. Ούτε καν και στις συνέλευσης που πάμε στην Ομοσπονδία. Την τελευταία φορά που πήγαμε μας είπαν ότι όλα είναι καλά κάντε υπομονή, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.  Κάποιές ομάδες τα βρίσκουν καλά με την εικόνα της διαιτησίας. Προφανώς είναι ομάδες που έχουν την εύνοια της διαιτησίας. Η διοίκηση της ΑΕΛ κάνει ότι περνά από το χέρι μας. Στέλνουμε επιστολές και με προτάσεις για την διαιτησία. Η ΑΕΛ είναι από τις πρώτες ομάδες που καταθέτει προτάσεις για την διαιτησία. Ότι και να κάνουμε δεν βρίσκουμε το δίκαιο μας. Δεν υπάρχει ανταπόκριση. Είναι φάσεις ξεκάθαρες. Όπως την χθεσινή, ήταν ξεκάθαρο πέναλτι».

Για τα επεισόδια που σημειωθήκαν στο τέλος: «Ήταν εξαιτίας του πρώτου δακρυγόνου που έπεσε από την Αστυνομία που έφερε στη συνέχεια την έκρηξη. Οι οπαδοί μας έφευγαν να πάνε στα αυτοκίνητα τους. Υπήρχαν διμοιρίες της ΜΜΑΔ στο παρκινγκ και υπήρξε φραστική αντιπαράθεση. Ήταν βιαστική η απόφαση της Αστυνομίας. Δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός λόγος για να γίνει αυτή η ενέργεια».

Για την ρίψη καρεκλών από τους οπαδούς της ομάδας στο γήπεδο: «Αυτά τα πράγματα κακώς γίνονται. Οποιοσδήποτε δεν πρέπει να προκαλεί ζημίες στο γήπεδο της άλλης ομάδας. Όποιες και να είναι οι προκλήσεις. Δεν πρέπει να γίνονται ζημίες στα γήπεδα και σε ένα τόσο ωραίο όπως της ΑΕΚ».

Για τη συνέχεια:  «Έχουμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Τα δύο θα σημάνουν το τέλος του Α γύρου. Είναι καθοριστικά γιατί είναι με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς να είναι στην πρώτη εξάδα. Είναι καθοριστικά για τι πρέπει να κερδίσουμε το πλεονέκτημα απέναντι τους. Είναι πολύ σημαντικό και καθοριστικό το παιχνίδι με την Ανόρθωση και με τον κόσμο μας στο γήπεδο μας, θέλουμε να το κερδίσουμε».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy