Επέστρεψε στις νίκες στο ντεμπούτο Μακρίδη

Με το 2-0 υπέρ του από το πρώτο ημίχρονο και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα πήρε τη νίκη ο Απόλλωνας κόντρα στον Ακρίτα

Αν και έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ρέθιο, εντούτοις ο Απόλλωνας κράτησε το 2-0 που είχε με γκολ των Ζράντι και Πίττα και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας στο ντεμπούτο του Μακρίδη στον πάγκο της ομάδας. Θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ αν ο Πίττας εν έχανε τετ α τετ, όμως θα μπορούσε να δεχθεί και γκολ αν ο Γιοβάνοβιτς δεν δήλωνε παρών.

Σχόλιο ημιχρόνου

Με την κατοχή υπέρ του ξεκίνησε τον αγώνα ο Απόλλωνας, αφού πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να βρει χώρους για να απειλήσει και να πετύχει κάποιο γκολ. Η πρωτοβουλία που είχε εν είχε όμως αποτέλεσμα μέχρι και το 25ο λεπτό που μετά από υπόδειξη και του VAR κέρδισε πέναλτι σε χέρι που έγινε στην περιοχή με τον Ζράντι να το αξιοποιεί και να κάνει το 1-0. Προηγουμένως ο Πίττας είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαυρίας του γύρισε τη μπάλα από πλάγια στην περιοχή αλλά το σουτ του κόντραρε σε αμυντικό.

Στο 30΄ ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Πίττα αυτή τη φορά να μην αστοχεί, αφού έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και με δυνατό σουτ τίναξε τα δίκτυα. Στο πρώτο μισάωρο ο Ακρίτας δεν είχε απειλήσει σχεδόν καθόλου τους γηπεδούχους. Στο 36΄ ο Ρέθιο προέβη σε μια απερίσκεπτη ενέργεια στο χώρο του κέντρου κάνοντας σκληρό φάουλ και αφού ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR του έδωσε την κόκκινη κάρτα στον Ισπανό που άφησε τους «γαλάζιους» με δέκα ποδοσφαιριστές.

Αναγκαστικά ο Απόλλωνας έκανε αλλαγή με τον Ογκεντά να παραχωρεί τη θέση του στον Ντανίλο. Ο Ακρίτας προσπάθησε να αξιοποιήσει το αριθμητικό του πλεονέκτημα βγαίνοντας στην επίθεση και παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν κατάφερε κάτι και έτσι μετά τα τρία λεπτά καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 2-0, αλλά να έχει αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Ρέθιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το ότι οι «γαλάζιοι» ήταν με αριθμητικό μειονέκτημα, εντούτοις ήταν αυτοί που βρήκαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, καθώς έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Πίττα αυτός έδωσε στον Βα, που το πλασέ του πρόλαβε και εξουδετέρωσε πέφτοντας τάκλιν ο αμυντικός του Ακρίτα. Ένα σουτ από τους φιλοξενούμενους ήταν εύκολη λεία για τον Γιοβάνοβιτς.

Ο Απόλλωνας που έβγαινε γρήγορα μπροστά με ωραίους συνδυασμούς είχε άλλη μια τεράστια ευκαιρία με τον Πίττα μόνο στο 71΄ να μην μπορεί να πλασάρει τον τερματοφύλακα του Ακρίτα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Γιοβάνοβιτς ήταν αυτός που έσωσε τον Απόλλωνα σε τετ α τετ του Γαβριήλ. Ο Ακρίτας στα τελευταία λεπτά έκανε την προσπάθεια του, έχοντας κάποιες προυποθέσεις αλλά και κερδισμένα κόρνερ, χωρίς να φέρει αποτέλεσμα μέχρι και το 82ο λεπτό.

Τα λεπτά κυλούσαν και φτάσαμε στο 90΄χωρίς να αλλάξει κάτι παρά τις όποιες προσπάθειες και αφού πέρασαν και τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να επιστρέφει στις νίκες μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα και να ανεβαίνει ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά:

 

 

Κίτρινες: Βουκασίν, Ίλιέφ /

Κόκκινες: Ρέθιο

Απόλλων: Α.Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας(64΄Καμπράλ), Βουκασίν, Χάμπος, Χαμάς, Ρέθιο, Αλεσάμι, Ζράντι(64΄Ίλιεφ), Ονγκέντα(42΄Ντανίλο), Βα(73΄Ντιγκινί), Πίττας.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Πεϊμπερνς, Αρτυματάς, Νταμπό, Ίλιεφ, Καμπράλ, Ντανίλο, Ντιγκινί, Παναγιώτου, Σαχάρ, Γιόστεν, Χέντι.

 

Ακρίτας Χλώρακας: Περντρέου, Κόρατς(79΄Φοριέλ), Ντράμε, Άμπραχαμ, Εράσο, Γαβριήλ, Βαράντα(68΄Ραμίρες), Βάσου(59΄Παουγκέν), Σαραβάνια, Καραγιάννης(46΄Ελ Τζέμιλι), Αραούχο(79΄Αμπντουσαλάμοφ)

Στον πάγκο: Καστεγιάνι, Πάζαρος, Παουγκέν, Σουλεϊμάν, Κονέ, Αμπντουσαλάμοφ, Λίμα, Ελ Τζεμιλί, Δημοσθένους, Φοριέλ, Ραμίρες, Πική.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy