Απόλλων: Ήττα στο τελευταίο λεπτό…

Με πεναλτι έχασε τον αγώνα ο Απόλλωνας και έκλεισε μια τετράδα με αρνητικά αποτελέσματα

Στο τελευταίο λεπτό κρίθηκε το ντέρμπι στο Τσίρειο με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρκίνιος στο 90φεύγα. Στην παράβαση υπέπεσε ο Μαυρίας. Ποιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Χωρίς κάτι το αξιόλογο κύλησε το πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αναλώνονται περισσότερο σε προσωπικές μονομαχίες με πάθος και πολλά μαρκαρίσματα. Οι του Απόλλωνα μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να απειλήσουν. Στο 23ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε αφού οι οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαμε συμπλοκές!

Μετά από ένα 15λεπτο περίπου το παιχνίδι ξανάρχισε με δύο μεγάλες ευκαιρίες μετά από κόρνερ και μέσα σε ένα τρίλεπτο για τον Απόλλωνα, με κεφαλιές πρώτα του Βουκασίν κα στη συνέχεια του Πίττα με τη μπάλα να περνά μόλις έξω από τα δοκάρια. Το ΑΠΟΕΛ είχε ένα σουτ, το οποίο απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια ο Γιοβάνοβιτς.

Η μεγάλη ευκαιρία και το δοκάρι ανήκαν στον ΑΠΟΕΛ που σε αντεπίθεση ο Ντάλτσιο πλάσαρε αλλά το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τους γηπεδούχους στο 12Ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τελικά με τη συμπλήρωση μιας ώρας και κάτι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με όλα του τα παραλειπόμενα.

Η πρώτη τελική ήρθε για τον Απόλλωνα δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου με κεφαλιά του Αρτυματά, ενώ ο ΑΠΟΕΛ απάντησε άμεσα τρία λεπτά αργότερα με τον Εφραίμ να κάνει το σουτ – πλασέ που πέρασε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς, σε μια φάση που η άμυνα των γηπεδούχων δεν έπαιξε σωστά. Αλλαγές για τον Απόλλωνα είχαμε στο 60 λεπτό με τους Αλεσάμι, Σαχάρ και Νταμπό να μπαίνουν στον αγώνα.

Στο 71΄ο Ηλία για τον ΑΠΟΕΛ που μόλις είχε μπει στον αγώνα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Γιοβάνοβιτς σταμάτησε το πλασέ του. Σε πολύ χαμηλό ρυθμό και όχι τόσο καλό ποδόσφαιρο κυλούσε το ντέρμπι με τις δύο ομα΄δες να είναι καλές στην άμυνα τους και αν αναχαιτίζουν τις όποιες προπάθειες των αντιπαλων τους. Ο αγώνας είχε μπει στα τελευταία του λεπτά και η αγωνία έφτανε κόκκινο αφού πλέον αν σκόραρ κάποιος θα είχε και το πάνω χέρι στον αγώνα.

Στο 90ο λεπτό ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από τη γυριστή κεφααλιά του Πίττα σε σέντρα του Χαμάς με τη μπάλα να ακουμπά στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά έξω. Στο τελευταίο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι μετά από παράβαση του Μαυρία και ο Μαρκίνιος ευστόχησε και έδωσε τη νίκη με 1-0 στον ΑΠΟΕΛ. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι σε κάποια φάση που είχε, όμως δεν είχε παράβαση αφού εξετάστηκε και από το VAR!

 

Κίτρινες: / Νταουσβίλι

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Βουκασίν, Αρτυματάς(60΄Αλεσάμι), Πίττας, Ρέθιο(60΄Νταμπό)), Ίλιεφ(60΄Αλεσάμι), Βα(85΄Χεντί), Χαμάς, Μαυρίας, Κολ, Ζράντι(70΄Ντιγκινί)

Στον πάγκο: Δημητρίου, Ογκεντά, Νταμπό, Καμπράλ, Σπόλιαριτς, Ρομπέρζ, Χάμπος, Ντιγκινί, Αλεσάμι, Σαχάρ, Γιόστεν, Χέντι.

 

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Λάσα, Κρέσπο, Φεράρι, Νταουσβίλι(46΄Βιγιαφάνες), Ντάλσιο, Σαρφό, Εφραίμ(80΄Μαρκίνιος), Δώνης, Μάγκλιτσα(70΄Ηλία)

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Ντουμπραβάνου, Βιγιαφάνες, Τσεμπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Μαρκίνιος, Γουίλερ, Ντονγκαλά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy