Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του Απόλλωνα στο Youth Knowledge Exchange της ECA

Η Ρόμα φιλοξένησε την 4η έκδοση του Youth Knowledge Exchange της ECA  (European Club Association)

Η Ρόμα φιλοξένησε την 4η έκδοση του Youth Knowledge Exchange της ECA  (European Club Association).

Στο συνέδριο ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης, που έγινε στο Stadio Olimpico  συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσότερων από 60 ευρωπαϊκών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου και Ίντερ.

Οι σύλλογοι μέλη της ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) συναντήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη που μας πέρασε, για να μοιραστούν «βέλτιστες πρακτικές και πολλά άλλα σχετικά με το θέμα της ανάπτυξης νεαρών ποδοσφαιριστών και της οργάνωσης στον τομέα των Ακαδημιών».

Η Anderlecht, Athletic Club και η RB Leipzig έχουν πραγματοποιήσει τις προηγούμενες τρεις διοργανώσεις, με τη Roma να είναι η πρώτη ιταλική ομάδα που υποστήριξε την ECA με τέτοιο τρόπο.

Φέτος, το κύριο θέμα ήταν  η ανταλλαγή γνώσης για την ανάπτυξη των αναπτυξιακών προπονητών, κάτι που στην Ρομά έχουν επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια.

«Το να βοηθήσουμε να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση της ECA είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι»,  δηλώσε ο Vincenzo Vergine, επικεφαλής ανάπτυξης της Roma.

«Περιμέναμε με ανυπομονησία να καλωσορίσουμε τόσους πολλούς συλλόγους απ’ όλη την Ευρώπη και να ανταλλάξουμε ιδέες για την εκπαίδευση των αναπτυξιακών προπονητών μας και την ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών μας».

Στο συνέδριο υπήρχε και Κυπριακό στοιχείο, αφού ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Απόλλωνα, Βαλεντίνος Κουλουντής αλλά και της ΑΕΚ Λάρνακας, Παναγιώτης Γιάννου.

Σε δήλωση του που έκανε στην ιστοσελίδα μας ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα, Βαλεντίνος Κολουντής, μας ανέφερε ότι, “ήταν μια πολύ καλή εμπειρία στην οποία κερδίσαμε πράγματα αλλά και τεχνογνωσία που θα πρέπει να μεταδώσουμε στους προπονητές της Ακαδημίας μας”.



 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy