Κλοπ: «Η Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, της ταιριάζει τέλεια ο Χάαλαντ»

Ο Γιούργκεν Κλοπ χαρακτήρισε «ιδανικό» για τη Μάντσεστερ Σίτι τον Έρλινγκ Χάαλαντ και παραδέχθηκε ότι η η Λίβερπουλ θα πρέπει να βρει τρόπους να περιορίσει την απειλή του στην επίθεση,  στον κυριακάτικο μεταξύ τους αγώνα της Premier League στο Άνφιλντ, «απέναντι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή», όπως τόνισε ο Γερμανός προπονητής.

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Μάντσεστερ Σίτι, σημειώνοντας 20 γκολ σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, από τότε που έφτασε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. «Όταν παίζεις εναντίον κάποιου που αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν θα παίρνει πολλές φορές τη μπάλα», είπε ο Κλοπ μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους. «Αυτό θα προσπαθήσουμε, αλλά προφανώς απέναντι στη Σίτι το πρόβλημα είναι, αν κλείσεις τον Χάαλαντ με πάρα πολλούς παίκτες, ανοίγεις κενά για όλους τους άλλους παίκτες παγκόσμιας κλάσης που έχουν. Αυτό δεν θα κάνει τη ζωή πιο εύκολη, είναι μια πρόκληση, είναι ένα ποδοσφαιρικό πρόβλημα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση».

Ο Κλοπ επαίνεσε τον Χάαλαντ, λέγοντας ότι ο 22χρονος μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν αξιοζήλευτο συνδυασμό σωματικών και τεχνικών δεξιοτήτων. «Οι ικανότητές του στο τελείωμα είναι εξαιρετικές, αλλά κινείται πολύ έξυπνα», είπε ο Κλοπ. «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις με αποτελεσματικότητα την ταχύτητα μόνο αν τη χρησιμοποιείς με έξυπνο τρόπο. Όλο το “πακέτο” του το κάνει ξεχωριστό. Ταιριάζει τέλεια στη Σίτι», πρόσθεσε για να τονίσει: «Η Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά θα προσπαθήσουμε, γνωρίζοντας ότι μπορούμε να έχουμε βοήθεια από ένα γεμάτο Άνφιλντ».

Η Λίβερπουλ είναι 10η στο πρωτάθλημα με 10 βαθμούς μετά από οκτώ αγώνες, 13 βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι που είναι δεύτερη μετά από εννέα αγώνες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy