Το 5% των παικτών της PL και της EFL έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει

Μέσω της έρευνας που πραγματοποίησε η Ένωση Ποδοσφαιριστών Αγγλίας (PFA) προέκυψε ότι σχεδόν το 5% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Αγγλία έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ποδοσφαιριστών Αγγλίας (PFA) κατά τη σεζόν 2021/2022 για τη ψυχική υγεία των παικτών στη χώρα.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (10/11) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας αποκάλυψε ότι οι 40 από τους 843 ποδοσφαιριστές της Premier League και της EFL που συμμετείχαν στην έρευνα σκέφτηκαν έστω κάποια στιγμή να αυτοκτονήσουν.

Από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν και αξίζει να δει κανείς είναι επίσης, το ποσοστό του εκφοβισμού, με την έρευνα να αποκαλύπτει πως το 10% των παικτών έχει δεχθεί απειλές κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ότι το 12% αισθάνθηκε υποχρεωμένο να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και ότι σχεδόν το 20% έχει βιώσει άγχος.

“Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ζητήματα για το άθλημα”, δήλωσε στο Associated Press ο Μάικλ Μπένετ, διευθυντής του τμήματος ευημερίας των ποδοσφαιριστών στην PFA, ο οποίος σχετικά με τον εκφοβισμό ανέφερε:

“Ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί γνωρίζουμε ότι οι παίκτες μπορούν να απομονωθούν από έναν σύλλογο, όταν προσπαθούν να επιβάλουν μια μεταγραφή. Αντιμετωπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις συχνά. Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται προστατευμένοι στο χώρο της εργασίας τους”.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy