Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 7ης αγωνιστικής

Η κορυφαία ενδεκάδα της 7ης αγωνιστικής της Super League 1 από το sport-fm.gr.

Η αναμέτρηση έριξε την αυλαία της 7ης στροφής της Super League 1 κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ήρθε η ώρα για την ενδεκάδα της αγωνιστικής!

Το sport-fm.gr κράτησε τους έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στα επτά ματς των τριημέρου και σας τους παρουσιάζει, σε σχηματισμό 4-3-3

Τερματοφύλακας: Μπόγιαν Σαράνοφ (Λαμία)

Μπορεί να… ηττήθηκε μία φορά από τον Μάντζη, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν συνολικά εξαιρετικός και βοήθησε να πάρει η ομάδα του τον βαθμό. Ειδικά οι επεμβάσεις του στο δίλεπτο 64’-65’ σε κεφαλιά του Μύγα και μακρινό σουτ του Κάνιας μπαίνουν στα highlights Σέρβου.
Δεξί μπακ: Κάρλες Σόρια (ΠΑΣ Γιάννινα)

Μπορεί η ομάδα του να ηττήθηκε στο Περιστέρι, ωστόσο ο Ισπανός μπακ ήταν εξαιρετικός. Εκτός της ασίστ στο γκολ του Παντελάκη, ο Σόρια ήταν πολύ δραστήριος και είχε μπόλικα γεμίσματα στην περιοχή του Ατρομήτου.

Στόπερ: Αρόλντ Μουκουντί (ΑΕΚ)

Όσο ο Άρης βρισκόταν ακόμα στο ματς ενάντια στην ΑΕΚ, οι μεσοεπιθετικοί του έβλεπαν τον Καμερουνέζο κεντρικό αμυντικό να… καθαρίζει όσες προσπάθειες έκαναν. Πολύ καλό ματς από τον Μουκουντί, που από τα πρώτα λεπτά έδειξε απόλυτα συγκεντρωμένος – χαρακτηριστικό παράδειγμα το διώξιμο προ του Γκρέι μόλις στο 2’.

Στόπερ: Γιαν Εμβιλά (Ολυμπιακός)

Ο Γάλλος ξεκίνησε το ματς στην Κρήτη αρχικά ως χαφ και εν συνεχεία ως στόπερ, όπως είχε κάνει και στο ματς με την Καραμπάγκ και ήταν εκ των διακριθέντων του Ολυμπιακού. Μπόλικες επεμβάσεις, με τον έμπειρο μέσο να δείχνει ανεβασμένος σε μια εποχή που η ομάδα του τον έχει μεγάλη ανάγκη.

Αριστερό μπακ: Μιλάντ Μοχαμάντι (ΑΕΚ)

Σούπερ ματς από τον Ιρανό μπακ της ΑΕΚ, που ήταν εξαιρετικός στην αριστερή πλευρά ενάντια στον Άρη.

Ο έμπειρος αμυντικός είχε βοήθειες από τον εξίσου καλό Γκατσίνοβιτς και μετά από ένα μέτριο πρώτο 20λεπτο ήταν άψογος. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, η απόδοσή του ανέβηκε κατακόρυφα.

Αμυντικό χαφ: Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)

Ο Έλληνας χαφ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του ματς στο 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Σταθερός αμυντικά, κάλυψε χώρους και βοήθησε στο να είναι ακίνδυνη η γραμμή κρούσης των Αρκάδων, ενώ είχε συμμετοχή και στο επιθετικό κομμάτι του Παναθηναϊκού.

Αμυντικό χαφ: Τάσος Τσοκάνης (Βόλος)

Τι να πρωτοπεί κανένας για τον μέσο του Βόλου! Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στα γκολ μετά από μία διετία και μάλιστα σκόραρε δύο φορές για να εξανεμιστεί το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε πάρει ο Παναιτωλικός. Εξίσου αποτελεσματικός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, σε μία σούπερ εμφάνιση από τον Τσοκάνη.
Κεντρικό χαφ: Νταμιάν Σιμάνσκι (ΑΕΚ)

Μπορεί να έπαιξε μπροστά από την άμυνα, ωστόσο για τις ανάγκες του συστήματος θα τον επιλέξουμε σε έναν πιο κεντρικό ρόλο. Ο Πολωνός ήταν ο MVP της ΑΕΚ σε μία καταπληκτική εμφάνιση από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της Ένωσης με ωραία κεφαλιά και αποτελώντας εγγύηση στο κέντρο.

Super League: Η 11άδα της 7ης αγωνιστικής

Δεξί εξτρέμ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ)

Κι εδώ να μας συγχωρέσει ο Ματίας Αλμέιδα που αλλάζουμε θέση στον ποδοσφαιριστή από το Τρίνινταντ/Τομπάγκο. Εξτρέμ είναι ο Λιβάι, όμως ο Αργεντινός τον χρησιμοποιεί στα τελευταία ματς ως φορ και έχει δει το πείραμα να πετυχαίνει, με τον Γκαρσία να σκοράρει με υπέροχο σκάψιμο ενάντια στον Άρη και να έχει επίσης εξαιρετικές μπούκες στην αντίπαλη περιοχή.

Σέντερ φορ: Βίνταρ Κιάρτανσον (Ατρόμητος)

Ο Ισλανδός κέρδισε… στο νήμα τον Σεντρίκ Μπακαμπού για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ του Ατρομήτου για τη μεγάλη ανατροπή επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κιάρτανσον επέστρεψε έτσι στο σκοράρισμα μετά την πρεμιέρα και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Αριστερό εξτρέμ: Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (Παναθηναϊκός)

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ισπανός, που έδωσε τη λύση στον Παναθηναϊκό ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης κερδίζοντας πέναλτι και αξιοποιώντας το ο ίδιος για να διαμορφώσει το τελικό 1-0. Ο Αϊτόρ έχει φτάσει τα οκτώ γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα, σε επτά μόλις συμμετοχές, την ώρα που πέρυσι είχε εννέα σε… 37 σε όλες τις διοργανώσεις!

Super League: Η 11άδα της 7ης αγωνιστικής

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy