Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό – Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο 16 χλμ. νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου και σε θαλάσσια περιοχή, και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Αθήνα!

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Αθήνα!

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ και έλαβε χώρα στις 01:02. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 26,1 χιλιόμετρα ΝΝΑ της Άμφισσας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Πιο συγκεκριμένα, το επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται στον Κορινθιακό, κοντά στα Άσπρα Σπίτια (κεντρική φώτο). Ήταν τέτοια η ένταση και η διάρκεια του σεισμού, ωστόσο, που έγινε άμεσα αισθητός στην Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως η Πάτρα και η Χαλκίδα!

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει πως η ένταση του σεισμού ήταν 5 Ρίχτερ, όπως προαναφέραμε, με το USGS να τον «δίνει» 5,2.

Μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα και ζημιές δεν υπάρχουν.

Στις περιοχές, πάντως, κοντά στον σεισμό, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς η δόνηση ήταν ισχυρή και υπήρξε και ισχυρό βουητό. Αγωνιούν, φυσικά και για τους μετασεισμούς, καθώς η περιοχή του Κορινθιακού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Κάτοικοι του Ξυλόκαστρου, εξάλλου, έλεγαν ότι ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός στην πόλη τους και ξύπνησαν μνήμες του 1999.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy