Πετροπόλεμος έξω από το Αρένα: Στο Νοσοκομείο αστυνομικός

Σύλληψη 51χρονου

Επεισόδια σημειώθηκαν στον χθεσινοβραδινό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της ΑΕΚ και της Νέας Σαλαμίνας έξω από την ΑΕΚ Αρένα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και τη σύλληψη ενός οπαδού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ότι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκε συμπλοκή έξω από την ανατολική κερκίδα μεταξύ των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων. «Έριχναν πέτρες μεταξύ τους και αναγκάστηκε η Αστυνομία να επέμβει χρησιμοποιώντας χημικά».

Σημείωσε ότι επενέβη η αντιοχλαγωγική ομάδα και συνελήφθη 51χρονος, ο οποίος εξύβρισε τους αστυνομικούς. Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι αστυνομικός δέχθηκε επίθεση καθώς άγνωστος του έριξε μπουκάλα στο πρόσωπο. «Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και φέρει κάταγμα δεξιού ζυγωματικού, κάταγμα ρινικού οστού και κάποια άλλα τραύματα». Ο αστυνομικός κρατήθηκε για νοσηλεία.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε και ένας οπαδός. Μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, απ’ όπου αποχώρησε χωρίς να εξεταστεί.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη του αγώνα η Νέα Σαλαμίνα εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για αναίτια επίθεση Αστυνομικών και οπαδών της ΑΕΚ προς τους φιλάθλους της.

Η ανακοίνωση: «Αναίτια επίθεση των οπαδών της ΑΕΚ κ της αστυνομίας Κύπρου στους οπαδούς της ομάδας μας πριν την έναρξη του αγώνα. Ζητούμε άμεση διερεύνηση καθώς τραυματίστηκαν οπαδοί (μεταξύ τους μικρά παιδιά) και έγινε και χρήση δακρυγόνων. Συγχαρητήρια!»

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου αναφέρθηκε στα επεισόδια. «Ήρθαν 300 άτομα από τον κυκλικό κόμβο του Mall και έκαναν αναίτια επίθεση προς την Ανατολική επίθεση. Υπήρξε επίθεση προς την Αστυνομία. Έχουν καταγραφεί. Να ρίξουμε τους τόνους. Ζητώ με φιλικό τρόπο να ανακαλέσει η Νέα Σαλαμίνα τα όσα έγραψε στην ανακοίνωση της πριν το παιχνίδι. Έχουν καταγραφεί τα πάντα. Ότι συμβαίνει μέσα, έξω από το γήπεδο, αδιαπραγμάτευτο από εμάς να το καταδικάζουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Καλή συνέχεια στη Νέα Σαλαμίνα. Είναι τα πάντα στη διάθεση της Νέας Σαλαμίνας και της Αστυνομίας».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Γιώργος Καζαμίας απάντησε ότι «έχουμε κόσμο που είναι στο νοσοκομείο, έχουμε και φωτογραφικό υλικό, αλλά δεν το βγάλαμε στη φόρα λόγω προσωπικών δεδομένων. Ας δουν όλοι το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, εγώ δεν το χρειάζομαι: άκουσα και τα ‘γυρίστε στους συνοικισμούς’ και για τους πρόσφυγες, είδα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και έχω να πω ότι όλοι Ελληνοκύπριοι είμαστε».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy