Πήρε τη θέση του ο Βρακάς της Γιορτής του Κρασιού

Η μεγαλύτερη λαική γιορτή σε νέα εποχή, αναβαθμισμένη και με καινοτομίες

Επιβλητικός και χαμογελαστός, ο Βρακάς της Γιορτής του Κρασιού πήρε και φέτος τη θέση του στην είσοδο του Δημόσιου Κήπου της Λεμεσού και μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή, που φέτος μεταφέρεται και σε χωριά-συνοικίες, από τις 17 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Υπό τους ήχους των μελωδικών καντάδων της ομάδας Κυπρίων κανταδόρων, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του αγαπημένου Βρακά και η Λεμεσός μετρά αντίστροφα για την έναρξη της 61ης Γιορτής του Κρασιού, που επανέρχεται πιο δυναμική και ανανεωμένη, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα.

Σε μια νέα εποχή για τη Γιορτή, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης. «Μετά την πανδημία η Γιορτή του Κρασιού επιστρέφει δριμύτερη στην πολιτιστική ζωή της Λεμεσού και της Κύπρου. Η 61η Γιορτή του Κρασιού θα είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή γιορτή καθώς πολλοί άνθρωποι δούλεψαν εδώ και μήνες για να παρουσιάσουμε στους Λεμεσιανούς και όλους τους επισκέπτες μια αναβαθμισμένη γιορτή. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει, να χαρεί και να διασκεδάσει. Θα πραγματοποιηθεί μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης που συμπίπτει με το τέλος του ευρωμεσογειακού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που θα την θυμούνται όλοι είμαι σίγουρος».

Ο Δήμος Λεμεσού ετοίμασε και φέτος ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού με εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις και εργαστήρια. Κάθε βράδυ και μια ξεχωριστή εκδήλωση, στη Λεμεσό που γιορτάζει!

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 17.09.2022. Η Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού θα μας μεταφέρει στη ρομαντική εποχή του παλιού και νοσταλγικού ρεπερτορίου. Ένα πιάνο και μια φωνή του τενόρου Άντη Αροδίτη συμπληρώνουν το τραγουδιστικό κομμάτι. Μια θεατρική παρέμβαση από δύο εξαίρετους ηθοποιούς, τον Κώστα Βήχα και τον Χρύσανθο Χρυσάνθου. Την τελετή εμπλουτίζουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια». Από το πρόγραμμα, ξεχωρίζουν επίσης οι συναυλίες με τους σπουδαίους Ελλαδίτες καλλιτέχνες Παντελή Θαλασσινό την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και Γλυκερία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή λήξης στις 25 του μήνα θα είναι παρόντες η μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani. Η Γιορτή του Κρασιού, φέτος επεκτείνεται και εκτός του Δημόσιου Κήπου, με εκδηλώσεις σε συνοικίες της πόλης και χωριά της Επαρχίας Λεμεσού.

Δείτε Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού και όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ

Η Γιορτή του Κρασιού θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 7.00μ.μ. μέχρι τις 12.00μ.μ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy