Έσπασε το… ρόδι και έριξε στο «καναβάτσο» τη Λιθουανία η Γαλλία!

Με ανατροπή στην τέταρτη περίοδο και κορυφαίο τον Φουρνιέ, η Γαλλία επικράτησε 77-73 της Λιθουανίας, για την πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ!

Χαμόγελα στη Γαλλία και… αγωνία στη Λιθουανία!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φουρνιέ, οι «τρικολόρ» έκαναν την ανατροπή στα τελευταία λεπτά, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη (77-73) στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Από την άλλη, η Lietuva έμεινε χωρίς ροζ φύλλο έπειτα από τα δύο πρώτα ματς του δεύτερου ομίλου.

Ο παίκτης των Νικς τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους για τους Γάλλους. Ντεμπούτο στη διοργάνωση από τον Μουσταφά Φαλ, με τον σέντερ του Ολυμπιακού να πετυχαίνει 6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε 13:09’’.

Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Βαλαντσιούνας με 15π. και 8 ριμπάουντ. Καλή εμφάνιση από τον Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε 13π., 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, σε 25:00’. Μάλιστα, ο νέος παίκτης του «τριφυλλιού» αποχώρησε με τραυματισμό.

Το ματς
Εκρηκτική εκκίνηση από τη Λιθουανία στην αναμέτρηση, όπου κάνοντας… πάρτι στο παρκέ, προηγήθηκε 21-8, στα πρώτα έξι λεπτά. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στη Γαλλία, η οποία με μπροστάρη τον Φουρνιέ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και κόβοντας τον ρυθμό των παικτών του Μακσβίτις, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στο καλάθι (25-23). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να ήταν κοντά και τους Λιθουανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 41-40.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν και τα πρώτα δύο λεπτά του δεύτερου μέρους, με τη Λιθουανία να ήταν σταθερά μπροστά (46-42). Στη συνέχεια, οι Γάλλοι πίεσαν και έκαναν σερί 6-0 για το δικό τους προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν (48-50) μέχρι το 26’. Εκεί, ήταν η σειρά των παικτών του Μακσβίτις να αντιδράσουν μέσα από την άμυνά τους, να κάνουν την ανατροπή και να ολοκληρώνουν την τρίτη περίοδο στο +6 (56-50).

Με επιμέρους σκορ 4-10 ξεκίνησαν οι «τρικολόρ» στο τέταρτο δεκάλεπτο, φέρνοντας το ματς στα ίσα (60-60), στο 34’. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, με τους Γάλλους να κάνουν ένα μίνι ξέσπασμα με Φουρνιέ και Ερτέλ και να πηγαίνουν στο +7 (64-71), στο 38’. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Κολέ είχαν τον έλεγχο και την ψυχραιμία, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 73-77.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 41-40, 56-50, 73-77

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy