Απόλλων: Νίκησε κούραση και ιδιαιτερότητα της πρεμιέρας και πήρε την πρώτη νίκη!

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΕΝΠ 1-0

Με γκολ του Ezekiel Henty ο Απόλλωνας έκανε ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα με το δεξί.

Σχόλιο αγώνα: Αρκετά καλός ο Απόλλωνας με τρεξίμαατα, αλληλοκαλύψεις αλλά και ωραίους συνδυασμούς. Η πίεση που έβαλε στον αντίπαλο έφερε και το γκολ, που του δίνει προβάδισμα. Οι επιθετικές ενέργειες του Απόλλωνα γίνονται κυρίως από τα πλάγια με το Βα, ενώ από αριστερά ο Πίττας όταν του δινόταν η ευκαιρία προσπαούσε μετά από μακρινές μπαλιές να απειλήσει. Με σωστή διαχείριση και ακόμα ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν θα έχει πρόβλημα φυσιολογικά, όμως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν αφού η κούραση της παράτασης στο Φάληρο μπορεί να επηρεάσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας προσπάθησε να διαχειριστεί τον αγώνα και το υπέρ του προβάδισμα, έχοντας την κατοχή της μπάλας, έπαιξε κάπως με τη φωτιά αλλά τελικά πήρε το ζητούμενο. Η κούραση ήταν εμφανής, ενώ τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι ήταν στη “κόψη του ξυραφιού”, καθώς το ισχνό προβάδισμα δεν έλεγε κάτι. Τελικά το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους με τον Απόλλωνα να παίρνει την πρώτη του νίκη και να μπάινει με το δεξί στο πρωτάθλημα!

Αρκετά καλά μπήκε στον αγώνα ο Απόλλωνας με σκοπό να πιέσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αφού η ιδιαιτερότητα της πρεμιέρας πάντα είναι σημαντική. Το πρώτο 15λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι «γαλάζιοι» δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις κυρίως με τον Πίττα που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η Ε.Ν.Π αμυνόταν μαζικά στο δικό της μισό και όποτε έβρισκε τις συνθήκες πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να βγάλει αντεπιθέσεις.

Μετά και το 20λεπτό και για ένα τρίλεπτο τα είδαμε αρκετά, αφού η ΕΝΠ σε στημένη φάση πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε σωστά αφού έγινε χέρι από τον σκόρερ, ενώ αμέσως μετά και στην εξέλιξη της φάσης ο Χεντί για τον Απόλλωνα με ένα ξερό γυριστό σουτ έβαλε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ με 1-0! Μετά και το γκολ το παιχνίδι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τους «γαλάζιους» να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα του αντιπάλου.

Ο ρυθμός είχε πέσει με τον Απόλλωνα να κάνει σωστή διαχείριση στον αγώνα, ενώ η ΕΝΠ είχε κάποιες απεγνωσμένες προσπάθειες που η άμυνα των “γαλάζιων”δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Μετά από ένα λεπτό καθυστερήσεων το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 1-0 με γκολ του Χεντί!

 

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε ο Απόλλωνας το δεύτερο ημίχρονο με τους Χάμπο και Ογκεντά να μπαίνουν στις θέσεις των Σαχάρ και Ογκεντά. Στο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου κύληαν τα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, με τον Απόλλωνα να κυκλοφορεί τη μπάλα και να προσπαθεό να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ η ΕΝΠ από την πλευρά έβαζε πίεση ψηλά και έβγαινε όποτε είχε ευκαιρία γρήγορα στην αντεπίθεση, έχοντας και δύο σουτ που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Η πρώτη τελική για τον Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε το 62΄με τον Πίττα να πιανει το σουτ που κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ που δεν έφερε κάτι. Στο 65΄έγινε διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα με τους Μπα και Αλεσάμι που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του να παίρνουν τις θέσεις των Κολ και Χεντί. Το παιχνίδι έφτασε μέχρι και το 80΄με τον Απόλλωνα να κυκλοφορεί τη μπάλα, να προσπαθεί να βάλει και δεύτερο γκολ, όμως η ΕΝΠ καραδοκούσε για να κτυπήσει και αυτό χρειαζόταν προσοχή από τους “γαλάζιου” που έδειχναν κάπως επηρεασμένοι από την κούραση.

Η ΕΝΠ αφού οι “γαλάζιοι” δεν καθάρισαν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά προσπαθούσε να “κλέψει” κάτι από τον αγώνα. Η τελευταία αλλαγή του Απόλλωνα ήταν το ντεμπούτο του Πινακά που πήρε τη θέση του Βά που τα πήγε πολύ καλά. Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων οι “γαλάζιοι” δεν κινδύνεψαν και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να κερδίζει τον αντίπαλο του, την κούραση του επαναληπτικού στον Πειραιά αλλά και την ιδιαιτερότητα της πρεμιέρας του πρωταλήματος. Ο Χεντί έμελλε να ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-0!

Κίτρινες: Καμπράλ, Αλεσάμι / Ρουσιάς, Χριστοφή, Κοτσώνης

Απόλλων: Δημητρίου, Πεϊμπέρνς, Πίττας, Ογκέντα(46΄Ντιγκινί), Καμπράλ, Ρομπέρζ, Βα(87΄Πινακάς), Χαμάς, Σαχάρ(46΄Χάμπος), Κολ(64΄Αλεσάμι), Χέντι(65΄Μπα)

Αναπληρωματικοί: Πεϊσότο, Λοϊζου, Βουκάσιν, Αρτυματάς, Μπα, Χάμπος, Ντιγκινί, Αλεσάμι, Φιλιώτης, Μαυρίας, Πινακάς

 

ΕΝΠ: Κόστιτς, Χριστοφή, Ντα Σίλβα , Ρουσιάς(82΄Μιχαήλοβιτς), Μέιρα(58΄Βουξένοβιτς), Κωνσταντίνου(78΄Γαβριήλ), Κατσιάρης(58΄Λουσέρο), Κοτσώνης, Ντρέκσα, Βούκσεβιτς(58΄Μαυρουδής), Λαμί.

Αναπληρωματικοί: Παναγιώτου, Έχμαν, Λουσέρο, Κοσμά, Κολωνίας, Βουτσένοβιτς, Μαυρουδής, Φλουρή, Πρωτοπαπάς, Μιχαΐλοβιτς, Γεχονατάν, Γαβριήλ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy