Σ.Κ.Π.Π: “Τρεις Κύπριοι υποχρεωτικά στην 11άδα – Αφαίρεση βαθμών στις ομάδες”

Πάγια η θέση του Συνδέσμου Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου, την οποία και παραθέτουν στην ανακοίνωση τους

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Προπονητών Ποδοσφαίρου σχετικά με την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος και την αλλαγή από 15 σε 17 κοινοτικούς ποδοσφαιριστές για τις ομάδες. Ο Σύνδεσμος εκφράζει την απογοήτευση του, ενώ παραθέτει την πάγια θέση του για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά:

Ο Σύνδεσμος Κυπρίων Προπονητών Ποδοσφαίρου εκφράζει την απογοήτευση και τον προβληματισμό του, σχετικά με την τελευταία απόφαση του Δ.Σ. της ΚΟΠ και αφορά την τροποποίηση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Α Κατηγορίας, για την αύξηση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στο κατάλογο Α.

Η οποιαδήποτε απόφαση της ΚΟΠ είναι σεβαστή καθώς αποφασίζεται από τα ίδια τα μέλη, που αποτελούν τα σωματεία. Κρίνουμε απαραίτητη την εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και δικαίωμα του κάθε σωματείου να λειτουργήσει όπως το ίδιο αποφασίζει.

Θα πρέπει όμως να οριοθετήσει και το σκοπό ύπαρξης και δημιουργίας της Ομοσπονδίας με γνώμονα το συμφέρον του Κυπριακού Ποδοσφαίρου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Κύπριος Προπονητής Ποδοσφαίρου επιτελεί ένα σημαντικότατο και πολυδιάστατο έργο στη βάση, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας τον Κύπριο Ποδοσφαιριστή που θα στελεχώσει τόσο την ομάδα του όσο και τις Εθνικές Ομάδες. Θα είναι κρίμα αν σε αυτά τα παιδιά, μέσα από τέτοιες αποφάσεις παραγόντων των σωματείων, τους στερήσουμε το όνειρο και την ελπίδα συμμετοχής τους.

Η άποψη του Συνδέσμου μας είναι επαναλαμβανόμενη σχετικά με την προστασία του Κύπριου Ποδοσφαιριστή, των Σωματείων και κατ επέκταση των Εθνικών Ομάδων. Ο αριθμός συμμετοχής των Κύπριων Ποδοσφαιριστών θα πρέπει να αυξηθεί σε 3 και να είναι υποχρεωτική. Επίσης όποιο σωματείο δεν εφαρμόζει τον σχετικό κανονισμό να του αφαιρείτε βαθμός ή βαθμοί, έτσι που το κόστος να επηρεάζει και να προβληματίζει.

Ελπίζουμε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μας να συλλογιστούν και να συναποφασίσουν με τον ίδιο καθολικό τρόπο, για το γενικότερο όφελος του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy