Απαγορεύει τις κεφαλιές σε πρωταθλήματα U12

Το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο έδωσε το ΟΚ και από τη νέα σεζόν στην Αγγλία απαγορεύονται οι κεφαλιές στα ματς ομάδων U12

Κεφαλιές τέλος στα παιχνίδια ομάδων U12 στην Αγγλία. Το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο έδωσε το ΟΚ σήμερα στην αγγλική ομοσπονδία και έτσι από τη νέα σεζόν, δοκιμαστικά, οι ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια ομάδων U12 δεν θα μπορούν να κάνουν κεφαλιές.

Πρόκειται για μια πρόταση που είχε τεθεί επί τάπητος μετά έρευνες που είχαν γίνει σε παλαιμάχους ποδοσφαιριστές, μεγάλος αριθμός των οποίων παρουσίασε άνοια. Οι ιατροί που συμμετείχαν στην έρευνα συνέδεσαν αυτή την επιδείνωση στην υγεία των αθλητών με τις κεφαλιές, από μικρές ηλικίες.

Τα αποτελέσματα αυτά των ερευνών θορύβησαν τους υπεύθυνους οι οποίοι σκέφτηκαν να προχωρήσουν στην απαγόρευση χτυπημάτων της μπάλας με το κεφάλι, ειδικά σε μικρές ηλικίες. Το “μέτρο” αυτό είχε τεθεί σε ισχύ μόνο στις προπονήσεις, και πλέον και σε αγώνες.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy