Ενδιαφέρον για Γένσον

Μπάσιμο της Ένωσης για τον 29χρονο διεθνή Δανό αμυντικό μέσο που φεύγει από την Ισπανική ομάδα

Στο παιχνίδι της απόκτησης του Γενς Γένσον φαίνεται πως έχει μπει η ΑΕΚ. Ο 29χρονος διεθνής αμυντικός μέσος αγωνιζόταν στην Κάντιθ και στις 30 Ιουνίου λήγει το συμβόλαιο του που αποφάσισε να μην το ανανεώσει. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση αφού μιλάμε για διεθνή παίκτη με την Εθνική Δανίας από πολύ καλό πρωτάθλημα που έχει αρκετές προτάσεις όμως η ΑΕΚ που προσπαθεί να ενισχυθεί ποιοτικά στις θέσεις είναι στο παιχνίδι αφού ο Δανός είναι από τους 2-3 που έχουν προκριθεί για να καλύψει ο ένας την θέση του αμυντικού χάφ. 

O Γενς Γένσον είναι 29 ετών και έχει ύψος 1,82. Γεννήθηκε στο Άαρχους και επαγγελματικά η καριέρα του ξεκίνησε στην τοπική ομάδα. Το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε στην Τουρκία και την Κόνιασπορ όπου έμεινε έως το καλοκαίρι του 2020 όταν και έληξε το συμβόλαιο του. Στη συνέχεια έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του αφού συμφώνησε με την Κάντιθ. Με την ισπανική ομάδα είχε στα δύο χρόνια 61 συμμετοχές στην Primera Division και στο κυπελλο αφού ήταν βασικός τον πρώτο ενάμιση χρόνο. Τους τελευταίους μήνες μπήκε κάπως στο περιθώριο επειδή δεν έδειξε διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Κάντιθ. Στους Τούρκους είχε 119 συμμετοχές, έξι γκολ και τρεις ασίστ. 

Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού αλλά σταδιακά επανήλθε και μέχρι τον Γενάρη είχε φτάσει τα 18 παιχνίδια στην Πριμέρα με την Κάντιθ (έχει και μια συμμετοχή στο Κύπελλο) ολοκληρώνοντας τελικά την σεζόν με 22. 

Ο Γένσον αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος αν και έχει παίξει και ως κεντρικό χαφ αλλά και σέντερ μπακ. Ουσιαστικά είναι ένα δυναμικό «εξάρι» με καλό χειρισμό της μπάλας και επιβλητική παρουσία στο κέντρο. Έχει τα βασικά στοιχεία που ζητάει ο Αλμέιδα αφού είναι πολύ δυναμικός στο παιχνίδι του αλλά μπορεί να παίξει και κάθετα με την μπάλα βοηθώντας στην ανάπτυξη. 

Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Δανίας και έχει πέντε ματς με την ομάδα των ανδρών πρόσφατα όπου κλήθηκε πρώτη φορά το 2020. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο  ματς της Εθνικής Δανίας τον Νοέμβριο του 2021, όπου ξεκίνησε βασικός εναντίον της Σκωτίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ από τα οποία η Δανία προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο. Στο Nations League του Ιουνίου δεν κλήθηκε μετά την απόφαση του να μην ανανεώσει με την Κάντιθ γεγονός που έκανε την Ισπανική ομάδα να του περιορίσει την συμμετοχή στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ψάχνει ομάδα που θα του εξασφαλίσει θέση βασικού ώστε να είναι στην αποστολή της Δανίας για το Μουντιάλ του Κατάρ τον Νοέμβριο και αυτό είναι ένα ατού της ΑΕΚ που έχει συγκεκριμένο πλάνο για τον παίκτη.

 

aek365

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy