Απόλλων: Τι κάνει ο Ζόρνιγκερ στην Ευρώπη (Ανάλυση)

Ως γνωστό οι Πρωταθλητές θα ξεκινήσουν τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τον 3ο προκριματικό γύρω του Champions League. Αυτόματα αυτό κλειδώνει τους ευρωπαϊκούς ομίλους του Conference League, όπου θα έχει μίνιμουμ 10 αγώνες

Ο Γερμανός τεχνικός μέχρι στιγμής έχει προπονήσει δύο ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την Μπρόντμπι και τον Απόλλωνα. Με τους Δανούς είχε 16 παιχνίδια στο Europa League, ενώ με τον Απόλλωνα 2 παιχνίδια στο Conference League.

Συγκεκριμένα με την ομάδα της Δανίας, κατάφερε δυο φορές να φτάσει στα playoff του Europa League και μια φορά στον 3ο προκριματικό γύρω.

Τη μεγαλύτερή του νίκη την πέτυχε ενάντιων της Βαλούρ Ισλανδίας με σκορ 6-0, ενώ τις μεγαλύτερες ήττες τις δέχθηκε με σκορ 5-2 από τη Γάνδη και 3-0 από τον Παναθηναϊκό, οπού αγωνιζόταν με 9 ποδοσφαιριστές από το 51′. Αξίζει να σημειώσουμε αντίπαλος για δυο παιχνίδια ενάντιο της Γάνδης ήταν ο τωρινός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Ντουμερσί Ντογκαλά οπού σκόραρε και έδωσε μια ασίστ στην εντός έδρα ήττα με 2-4.

Συνολικά ο Ζόρνιγκερ με την ομάδα της Δανίας, έχει 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Ενώ με την ομάδα της Λεμεσού έχει 1 ήττα και μια ισοπαλία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τον Γερμανό τεχνικό θα είναι η πρώτη φορά που θα προπονήσει ομάδα σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτό φυσικά οφείλεται στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 16 ολόκληρα χρόνια από τον Απόλλωνα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου ο πρωταθλητής Κύπρου θα συμμετάσχει σε απευθείας ευρωπαϊκό όμιλο.

 

Αναλυτικά τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ζόρνιγκερ:

 

2016

1st round Valur(ISL)-Brondby IF(DEN) 1-4

1st round Brondby IF(DEN)-Valur(ISL) 6-0

2nd round Hibernian(SCO)-Brondby IF(DEN)0-1

2nd round Brondby IF-Hibernian(SCO)0-1 Πέναλτι (5-4)

3rd round Herta BSC(GER)-Brondby IF(DEN)1-0

3rd round Brondby IF-Herta BSC(GER)3-1

Qualifying Round Panathinaikos(GRE)-Brondby IF(DEN)3-0

Qualifying Round Brondby IF-Panathinaikos(GRE)1-1

 

2017

2nd round Brondby IF(DEN)-VPS(FIN)2-0

2nd round VPS(FIN)-Brondby IF(DEN)2-1

3rd round Brondby IF(DEN)-HAJDUK(CRO)0-0

3rd round HAJDUK(CRO)-Brondby IF(DEN)2-0

 

2018

3rd round FK Sparta Subotica (SER)-Brondby IF(DEN)0-2

3rd round Brondby IF(DEN)-FK Sparta Subotica (SER)2-1

Qualifying Round KRC GENK (BEL)-Brondby IF(DEN)5-2

Qualifying Round Brondby IF(DEN)-KRC GENK (BEL)2-4

 

2021

2nd round Απόλλων Λεμεσού-Zilina(SVK)1-3

2nd round Zilina(SVK)Απόλλων Λεμεσού 2-2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy