Άντρας μεταμφιεσμένος σε γριά έριξε τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα

Οι εικόνες του διάσημου πίνακα της Μόνα Λίζα που λερώθηκε με κρέμα κέικ αφού ένα άτομο έριξε μια τούρτα πάνω του έγιναν viral την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι η τούρτα συγκρούστηκε με το προστατευτικό γυαλί  που προστατεύει το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης ήταν ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι που φορούσε περούκα. Προς έκπληξη των άλλων καλεσμένων, ξαφνικά  σηκώθηκε και πλησίασε τη La Gioconda, πετώντας της την τούρτα.
Εικόνα
Εικόνα
Οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του μουσείου έσπευσαν να εκδιώξουν τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι συνέχισαν να φωτογραφίζουν την κατάσταση ασταμάτητα.
Ο πίνακας, ο οποίος δημιουργήθηκε μεταξύ 1503 και 1519 από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, δεν επηρεάστηκε επειδή ήταν προστατευμένος από γυαλί ασφαλείας, όπου εμποτίστηκαν τα υπολείμματα του γλυκού.
Και, παρά την έκπληξη όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πιο απρόσιτη αίθουσα του μουσείου, η οποία είναι πάντα κατάμεστη από τουρίστες, το περιστατικό δεν κλιμακώθηκε. Όπως φαίνεται σε μερικά από τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι υπάλληλοι της ασφάλειας του Λούβρου έσπευσαν να απομακρύνουν τον δράστη από το κτίριο και να καθαρίσουν το τζάμι.

 

Δεν είναι η πρώτη επίθεση στον πίνακα

 

Απόπειρες παραμόρφωσης, κλοπής ή χρήσης του καμβά 77 επί 53 εκατοστών για την ευαισθητοποίηση για διάφορες αιτίες έχουν γίνει σε όλη την ιστορία.
Ένας άνδρας του πέταξε θειϊκό οξύ τη δεκαετία του 1950, το οποίο είχε επίδραση στον πίνακα, και ένας Βολιβιανός φοιτητής το χτύπησε με μια πέτρα. Μια γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι ψέκασε κόκκινη μπογιά στο αναπηρικό της καροτσάκι ενώ βρισκόταν σε έκθεση στο Τόκιο το 1974, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη ράμπων πρόσβασης, αν και δεν τον έφτασε ποτέ.
Ένας Ρώσος τουρίστας του πέταξε ένα φλιτζάνι τσάι το καλοκαίρι του 2009. Το έργο κλάπηκε πριν από έναν αιώνα, το 1911, και εξαφανίστηκε για σχεδόν τρία χρόνια.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy